dimecres, 17 de setembre del 2014

Convergència Democràtica de Catalunya considera que amb el procés democràtic seguit, Escòcia “ja ha guanyat” abans i tot de votar

                                                                                                      Foto: Nació Digital


CDC aplaudeix l’aposta per la via democràtica d’Escòcia premsa@convergencia.cat

Convergència Democràtica de Catalunya celebra que Escòcia i la Gran Bretanya hagin apostat per la via democràtica a l’hora de pactar data i pregunta per al referèndum per a la independència d’Escòcia. Aquest procés va començar el 10 de gener de 2012, quan el president del Govern escocès, Alex Salmond, va comunicar que el 18 de setembre de 2014 es celebraria el referèndum. Tal com llavors ja es va comprometre el govern britànic a través del seu primer ministre, David Cameron, el referèndum ha comptat amb la garantia i el suport del govern de Londres i del Parlament britànic, mitjançant una llei que cedeix temporalment les competències per celebrar-lo. 

El fet democràtic, que culminarà demà amb la celebració del referèndum, s’inicià l’any 2009 amb la materialització d’acords entre diferents organitzacions cíviques i socials i el mateix Partit Nacionalista Escocès (SNP) per garantir uns fonaments socials i polítics sòlids per reclamar el referèndum. Aquests acords van facilitar que en les eleccions al Parlament escocès de l’any 2011 l’SNP aconseguís una majoria absoluta que validava la seva proposta democràtica.

Aquest acord va fer possible que el 25 de maig de 2012 és posés en marxa la campanya Yes Scotland, liderada pel mateix SNP així com pel Partit Verd Escocès i pel Partit Socialista Escocès. Un mes més tard, el 25 de juny de 2012, es va posar en marxa la campanya del “no” amb el lema Better Together que ha comptat amb un fort suport des de Londres a través del Partit Laborista, el Partit Conservador i els Liberals Demòcrates.

Demà, doncs, la societat escocesa respondrà des de la legalitat i amb totes les garanties democràtiques a la pregunta ‘Escòcia hauria de ser un país independent?’

La seqüència dels acords polítics i l’esperit democràtic amb què s’ha desenvolupat permeten afirmar que abans i tot de votar, Escòcia ja ha guanyat. Els homes i les dones d’Escòcia decidiran el seu futur d’acord amb l’Estat en què actualment es troben integrats, comptant amb el respecte i reconeixement dels seus veïns i del conjunt de la comunitat internacional.

Convergència Democràtica de Catalunya ha observat amb atenció l’evolució d’aquest procés a través de l’Observatori del referèndum escocès que es va posar en marxa el mes de maig de 2012. Una feina que es culminarà aquests dies des d’Edimburg.

Finalment, i malgrat el convenciment de considerar el procés català i escocès com a no homologables, Convergència destaca les profundes diferències entre els governs britànic i espanyol que es fan especialment visibles aquests dies quan s’observa la pulcritud democràtica del govern de Londres i la negativa obstinada del govern de Madrid a l’hora de facilitar la lliure expressió democràtica de la societat catalana.

Un fet que contrasta amb la determinació democràtica del Govern de Catalunya, liderat pel president Mas, i pel Parlament de Catalunya –a través de les forces polítiques que van fer possible l’acord sobre data i pregunta establert el 12 de desembre de 2013-, i d’una majoria de la societat catalana que ha sabut expressar públicament la seva determinació democràtica –especialment els darrers tres Onze de Setembre- a través de mobilitzacions multitudinàries, cíviques, pacífiques i festives. Un procés que ha de culminar amb la convocatòria de la consulta del 9 de novembre de 2014.

L’eugenisme és la ideologia que va gestar i donar a llum la bèstia nazi alemanya. De l’eugenisme ve el nazisme alemany

  ASSAIG GEOPOLÍTIC SOBRE L’ESCLAT DE LA GUERRA ENTRE ISRAEL I HAMAS EN EL CONTEXT DEL JUDAISME I LA DEFENSA DELS SEUS VALORS OCCIDENTALS Sa...