Twitter

Publicació del periodista Santi Capellera, sobretot informativa però també personal, en què s'intenta donar informació fidedigna de l'actualitat en general i aportar bones reflexions i vibracions sempre positives.

ACN

dissabte, 13 d’abril de 2013

El president de la Generalitat denuncia la campanya orquestrada “per carregar-se símbols del nostre país, com el president Jordi Pujol”
Artur Mas: “El català no és una llengua folklòrica, sinó una llengua de present i de futur i una manera de presentar el país al món”

El president de la Generalitat i de Convergència, Artur Mas, ha advertit avui que “el català no és una llengua folklòrica, sinó que és una llengua de present i de futur i que progressa perquè molta gent la considera útil i la vol compartir”. I ha afegit que“és també una manera de presentar el país al món”. D’aquesta manera el president rebutjava la sentència d’aquesta setmana del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya que obliga a canviar l’idioma de tota una classe si un alumne ho demana. El president ha fet aquestes declaracions en la seva intervenció al Consell Nacional de Convergència celebrat avui a Sant Cugat.

Davant els atacs constants al català, el president ha recordat, entre altres coses, que: “la llengua catalana la saben escriure més de 7 milions de persones; més de 5 milions la parlen sense haver-la tingut com a llengua materna; és la 7a llengua més apresa d’Europa; és la llengua mitjana europea que més parlants incorpora; hi ha més de 60.000 dominis.cat a la xarxa o que només 4 dels 10 webs més visitants del món no tenen versió en castellà”.

La transició nacional, un procés en curs

La llengua és un dels símbols que donen personalitat pròpia a Catalunya i per això cal protegir-la perquè, tal i com ha recordat el president, “el procés que viu Catalunya no és només econòmic, que també, sinó que és un procés nacional i per tant engloba també els signes i símbols dels nostre país”. En aquest sentit, el president ha insistit en què “el camí està traçat i està en curs”. I ha especificat que “les negociacions  estan encetades dins i fora de Catalunya; els òrgans per a seguir aquest procés s’estan construint o ja ho estan –Consell Assessor per a la Transició Nacional o el futur Pacte Nacional pel dret a decidir”. Per això ha conclòs que “nosaltres tenim un rumb fixat, un camí clar i el seguim amb fermesa i serenitat, sense desviar-nos de l'objectiu”.

La radiografia del país

El president Artur Mas ha fet una clara radiografia de la situació actual, tant pel que fa a la situació econòmica i a les negociacions engegades amb l’estat espanyol per solucionar els mals endèmics que asfixien Catalunya  des de fa 30 anys, com pel que fa al procés de transició nacional. En aquest punt però el president ha volgut enumerar alguns dels perills interns que el país té alhora de tirar endavant tant en un sentit com en l’altre.

Així ha deixat clar que “aquesta no és una emergència del govern sinó del país” i per tant, ha lamentat l’actitud de certes forces polítiques catalanes que “sabent que som al límit del precipici l’únic que pretenen és fer-nos fer un pas endavant perquè saltem daltabaix i no s’adonen que qui s’estimbarà i no és el govern sinó tot el país”.

Per això ha enumerat els problemes que tenallen la marxa del país: “Una manca de realisme alarmant, perquè sinó assumeixes la realitat no la podràs canviar”; “un empatx de populisme”; “un atac d’amnèsia permanent” i “una sobredosi de grolleria i de mala educació”. I aquí ha posat com a exemple alguns comportaments dels darrers dies al Parlament català, alhora que advertia del perill de la situació perquè “després de la violència verbal arriba la física i el nostre és un país de virtuts cíviques i no de certs comportaments alarmants”.

Un cop més, el president ha volgut deixar clar que el país viu una emergència social i de les polítiques públiques i ha reivindicat la paternitat de CiU en l’estat del benestar: “Els pares de la criatura han estat, no només però sobretot, la gent de CiU” i per això ha insistit en rebutjar que “ara se’ns pinti com els botxins de l‘estat del benestar” perquè “com voleu que ens vulguem menjar la criatura, si en som els pares? És del gènere estúpid”. 

El president Pujol, un símbol a desgastar

El president Artur Mas ha volgut aprofitar el Consell Nacional per denunciar la campanya que hi ha al voltant del president Jordi Pujol:“Aquí hi ha operacions muntades per carregar-se símbols del nostre país i el president Pujol, amb el qual s’hi ha identificat molta gent durant anys, n’és un. I ara l’estant intentant desgastar”. I ha afegit que “aquestes ofensives només persegueixen introduir el dubte respecte la força d’aquest símbol” i ha sentenciat que “és el verí del dubte el que esberla la societat catalana”. Per això ha volgut denunciar també que “de forma gratuïta i interessada hi ha una ofensiva i sembla ser que determinats organismes de l’Estat, molt poderosos, tenen diners posats en un calaix per destinar-los a carregar-se determinats símbols de Catalunya. I nos diem que no ens els deixarem destruir i ens hi seguirem identificant”.

CDC, un partit amb lideratges sòlids

En la seva intervenció el president Mas ha ressaltat també que Convergència és un “partit que té prou solidesa i prous lideratges per resoldre qualsevol eventualitat” i en aquest sentit s’ha mostrat totalment confiat en Josep Rull, Lluís M. Corominas i Jordi Turull per a dur les regnes del partit i del Grup Parlamentari de CiU. I ha volgut fer notar que ”aquest és el resultat d’anar situant durant anys persones valuoses i preparades que s’han foguejat i que ja han passat per moltes batalles... i és aquesta feina feta la que ara ens fa més forts perquè tenim gent que, davant de qualsevol eventualitat està preparada per assumir el lideratge”. Per això, ha conclòs, encara “que vulguin desgastar Convergència, no ho aconseguiran”.  (font: premsa CDC)
  

Arxiu del blog

Aquest sóc jo... de vegades

Aquest sóc jo... de vegades

Dades personals

Encamp, Andorra la Vella, Andorra
Llicenciatura de Periodisme a la Facultat de Ciències de la Informació de la UAB. ESADE Class of 1990 · Ciències Polítiques i de l'Administració · Politics 1979-1980 Locutor de “Los 40 Principales” a Ràdio Móra d’Ebre i a tota la xarxa d´emissores SER Meridionals on hi ha: Ràdio Reus, Ràdio Salou, i Ràdio Móra d’Ebre 1984-1985 Ràdio Popular de Reus (COPE). 1985-1987 Catalunya Ràdio. 1987-1995 Televisió de Catalunya (TV3) 1995-1997 Departament de Publicitat de la Cadena SER Catalunya 1997-2003 Generalitat de Catalunya, Gabinet de Mitjans de Comunicació i Oficina de Comunicació del Govern. Departament de Política Territorial i Obres Públiques de la Generalitat de Catalunya. ADIGSA, Empresa Pública de la Generalitat de Catalunya 2003-2005 Director ACH RRPP BCN. 2005-2007 Última Hora Menorca. 2007 Redactor d'informatius a IB3 Radiotelevisió de les Illes Balears. 2007 Menorca Diario Insular. 2008-09 Quadrant de Menorca IB3Ràdio. 2008 El Temps. 2010 Quatre illes, IB3 Ràdio. 2011 fins a l'actualitat presentador programes audiovisuals als PPCC, Comunnity Manager i soci director del Taller de Comunicació "Bunistar&Perinno Produccions".

El meu més estimat

Publicacions, entitats i política

Seguidors

Ara en línia al blog

comptador visites