Twitter

Publicació del periodista Santi Capellera, sobretot informativa però també personal, en què s'intenta donar informació fidedigna de l'actualitat en general i aportar bones reflexions i vibracions sempre positives.

ACN

diumenge, 28 de febrer de 2016

El candidat Germà Gordó és un home ferm i realista que no s’enganya ni enganya ningú i que posa pel davant que Catalunya és una nació que ha de decidir lliurement el seu futur"Mai por, sempre amunt", màxima de Germà Gordó per construir i liderar la Nova Convergència
Santi Capellera i Rabassó *periodista 

“No tenir por i mirar sempre endavant”: aquest és lema de vida i de feina del candidat Germà Gordó a la Secretaria General de Convergència Democràtica de Catalunya (CDC). El més important per aquest pallarès sobiranista és definir el partit que vol, que volen els que pensen com ell i estan en la centralitat política del nostre país. Sense pors i amb empenta per tirar sempre endavant i avançar en el progrés.

L’exconseller de Justícia, com a líder natural constatat que és té molt clar que va a per totes, que es presenta per assolir la Secretaria General de CDC i que no renuncia a res, especialment a treballar per a un nou partit i per a un nou país. I segurament, com a pactista demostrat que ha demostrat ser, em fa molt l'efecte que quan arribi el moment tampoc no renunciarà al diàleg i als acords. El conec bé i sé que no té cap mena de por de que hi hagi més d’un candidat en el procés congressual de CDC, ni tampoc de la lògica rivalitat que tota partida comporta. I precisament per això mateix proclama fort i als quatre vents que cal fer un nou partit, una Nova Convergència, amb independència de les persones.

En aquests moments, Gordó és president de la comissió de Justícia del Parlament. I té molt interioritzat que la Cambra Catalana ha de treballar en el seu dia a dia perquè el Govern pugui exercir les seves funcions i perquè el país té necessitats imperioses, per això no escatima esforços al respecte. I per aquest motiu està conscienciat que les comissions de la Cambra catalana, seguint el mandat popular de les urnes, s’han de dedicar principalment a això. El primer objectiu de la comissió de Justícia ha de ser impulsar polítiques que facin més efectiva la tutela judicial, i en això està Germà Gordó en aquests moments. El dirigent nacionalista és partidari d’actuar sempre dins la legalitat, però no oblida la legitimitat de cap manera. Una legitimitat bàsica per seguir fent efectiu el programa electoral de Junts pel Sí, sense obviar que els ciutadans catalans sempre tindrem un marc oportú de legalitat per desenvolupar els seus drets i deures.

El candidat i aspirant a secretari general de CDC és un home pragmàtic, discret i murri que empeny amb força els postulats del país i que reclama actuar partint d’un programa electoral però fent-ho des del diàleg, tant amb la resta de grups parlamentaris com amb les institucions de l’Estat, amb independència de la situació en la qual aquestes es trobin, tot i que aquest fet reclami encara més esforços unilaterals, perquè està convençut plenament que a la llarga hauran valgut la pena per molts motius. Si ell és la persona a qui la militància encarregui la responsabilitat més important en el partit, ja ha expressat la seva voluntat ferma de tenir dedicació pràcticament exclusiva, no exercir funcions al Govern, establir límits temporals dels mandats en el partit, i incidir en el Parlament perquè aquest fet i eliminar l’acumulació de càrrecs esdevingui llei per a totes les institucions.

Em consta que Gordó està preparat i conscienciat per ser el nou secretari general de CDC amb tota la força personal, política, professional i nacional que aquesta gran labor de conduir a bona destinació el comboi convergent comporta, perquè té clara la seva situació dins la formació nacionalista, perquè la coneix com el palmell de la seva mà, perquè és partidari d’enriquir CDC amb la integració de nova gent sobiranista i independentista que vegin la Nova Convergència com el partit ideal per fer possibles les seves inquietuds polítiques i socials. Pel pallarès això servirà per fer-la més forta, més capdavantera, més moderna, més transparent, més àgil i més participativa i oberta a la militància pertot. Gordó és un home ferm i realista que no s’enganya ni enganya ningú i que posa pel davant i en primer lloc que Catalunya és una nació i ha de poder decidir lliurement el seu futur. Un esdevenidor que ha de liderar CDC com a força hegemònica majoritària de la societat catalana des de fa gairebé quatre dècades, i com ha estat líder sempre políticament al país.

Pel que fa al nom que ha de portar la nova formació, l’extitular de Justícia s’identifica plenament amb el nom de Convergència, cosa que també pensen molts altres militants i càrrecs del partit. Per això té molt clar que la paraula Convergència o convergents s’hauria de mantenir. Tant clar com que qualsevol proposta haurà de ser votada per tota la militància, i qualsevol proposta inclou el procés de primàries per elegir tota la cúpula sense cap excepció, evidentment.

Per això i per molts més fets del seu historial polític que he anat analitzant des de fa moltes setmanes (i que seguiré exposant), opino que Germà Gordó serà el millor secretari general que la militància de CDC pot elegir el pròxim mes de juny, la qual cosa aportarà guanys importants en estratègies polítiques i d’acció general al partit, però també al gruix de la societat catalana en general, ja que un partit polític líder i capdavanter incideix sempre i alhora en la pròpia societat que el fa possible.

Arxiu del blog

Aquest sóc jo... de vegades

Aquest sóc jo... de vegades

Dades personals

Encamp, Andorra la Vella, Andorra
Llicenciatura de Periodisme a la Facultat de Ciències de la Informació de la UAB. ESADE Class of 1990 · Ciències Polítiques i de l'Administració · Politics 1979-1980 Locutor de “Los 40 Principales” a Ràdio Móra d’Ebre i a tota la xarxa d´emissores SER Meridionals on hi ha: Ràdio Reus, Ràdio Salou, i Ràdio Móra d’Ebre 1984-1985 Ràdio Popular de Reus (COPE). 1985-1987 Catalunya Ràdio. 1987-1995 Televisió de Catalunya (TV3) 1995-1997 Departament de Publicitat de la Cadena SER Catalunya 1997-2003 Generalitat de Catalunya, Gabinet de Mitjans de Comunicació i Oficina de Comunicació del Govern. Departament de Política Territorial i Obres Públiques de la Generalitat de Catalunya. ADIGSA, Empresa Pública de la Generalitat de Catalunya 2003-2005 Director ACH RRPP BCN. 2005-2007 Última Hora Menorca. 2007 Redactor d'informatius a IB3 Radiotelevisió de les Illes Balears. 2007 Menorca Diario Insular. 2008-09 Quadrant de Menorca IB3Ràdio. 2008 El Temps. 2010 Quatre illes, IB3 Ràdio. 2011 fins a l'actualitat presentador programes audiovisuals als PPCC, Comunnity Manager i soci director del Taller de Comunicació "Bunistar&Perinno Produccions".

El meu més estimat

Publicacions, entitats i política

Seguidors

Ara en línia al blog

comptador visites