Twitter

Publicació del periodista Santi Capellera, sobretot informativa però també personal, en què s'intenta donar informació fidedigna de l'actualitat en general i aportar bones reflexions i vibracions sempre positives.

ACN

divendres, 15 d’abril de 2016

Gerard Figueras, nou Secretari General de l'Esport, fa la primera visita l'Alt Urgell i el Pirineu per reunir-se amb institucions i clubs locals


Gerard Figueras impulsa l'augment dels ajuts de Generalitat i Diputació al programa Esport Blanc Escolar 
*Santi Capellera i Rabassó, periodista

El Govern català -de la mà de la Secretaria General de l'Esport- i la Diputació de LLeida incrementaran la seva implicació en el programa Esport Blanc Escolar i assumiran la part principal de les despeses de transport dels alumnes, que fins ara han costejat els consells comarcals. Ho ha anunciat el nou flamant Secretari General de l'Esport de la Generalitat, Gerard Figueras, que aquest dijous 14 d'abril ha fet la seva primera jornada de treball amb institucions i clubs de l'Alt Pirineu.

La visita ha començat al Consell Comarcal de l'Alt Urgell, en què el secretari general s'ha reunit amb el president alturgellenc, Jesús Fierro, i l'alcalde de la Seu, Albert Batalla, entre d'altres. En la trobada, Gerard Figueras ha fet una valoració positiva de la implantació del programa Esport Blanc Escolar, que actualment ja abasta 9 comarques de muntanya. Aquest hivern hi han participat més de 850 escolars -189 de l'Alt Urgell- i un total de 22 escoles. Davant d'aquest increment, els consells comarcals havien demanat una major aportació de la Generalitat, que ara, a través del jove i actiu Secretari d'Esport del Govern, hi ha donat resposta.

Els infants inclosos en Esport Blanc Escolar han fet aquest hivern 8 sessions (3 d'esquí nòrdic, 3 d'esquí alpí i 2 de surf de neu) dins el seu horari lectiu de 3r i 4t de Primària. El projecte també és ben valorat per aquestes mateixes escoles i les estacions d'esquí.

El president del Consell Comarcal de l'Alt Urgell, Jesús Fierro, ha agraït l'aposta de la Secretaria General de l'Esport per aquest programa, que vol contribuir a fomentar tant l'afició pels esports d'hivern com l'aparició de nous esportistes d'elit en aquells centres escolars que tenen la neu més prop, territori que s'exén des de l'Aran fins al Ripollès.

En la visita al Consell Comarcal, Gerard Figueras ha elogiat el potencial i la diversitat de la Seu, tant pel que fa a la competició com a la pràctica de tota mena d'esports. L'alcalde de la Seu, Albert Batalla, ha agraït el suport del Govern als principals esportistes, clubs i esdeveniments de la ciutat i ha refermat l'aposta per vincular la ciutat a aquest àmbit, tant per les instal·lacions esportives de què disposa com per l'entorn natural. Batalla també ha parlat amb el Secretari General de la preparació de dos grans esdeveniments com són el Congrés Europeu d'Esport i Natura, durant el setembre del 2017, i dels Campionats del Món de Piragüisme d'Aigües Braves, l'any 2019.

En l'estada a la Seu, el responsable de l'esport català també s'ha reunit amb el president del Sedis Bàsquet, Pere Porta, amb qui han parlat del suport al Cadí La Seu, que enguany ha finalitzat novament a la part alta de la Lliga Femenina. Durant la jornada, Gerard Figueras també s'ha reunit -a Sort i a Tremp- amb representants d'institucions i clubs del Pallars Sobirà i el Pallars Jussà. A les reunions també hi ha assistit el representant territorial de l'Esport a Lleida, Joan Segura.

Gerard Figueras, exdiputat al Parlament de Catalunya i expresident de la Joventut Nacionalista de Catalunya, està donant un nou impuls molt remarcable al capdavant de l'estament esportiu català per tenir un perfil polític molt marcat per la seva trajectòria a Convergència Democràtica de Catalunya des de molt jove, i també l'experiència de la gestió empresarial i en multitud de camps de la gestió pública en entitats com l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú i el Consell Comarcal del Garraf, a més de la pròpia del Parlament de Catalunya. Abans del seu nomenament pel Govern com a Secretari General de l'Esport, Gerard Figueras ja va ocupar el lloc de Director del Consell Català de l'Esport, que també depèn del Departament de la Presidència.

Arxiu del blog

Aquest sóc jo... de vegades

Aquest sóc jo... de vegades

Dades personals

Encamp, Andorra la Vella, Andorra
Llicenciatura de Periodisme a la Facultat de Ciències de la Informació de la UAB. ESADE Class of 1990 · Ciències Polítiques i de l'Administració · Politics 1979-1980 Locutor de “Los 40 Principales” a Ràdio Móra d’Ebre i a tota la xarxa d´emissores SER Meridionals on hi ha: Ràdio Reus, Ràdio Salou, i Ràdio Móra d’Ebre 1984-1985 Ràdio Popular de Reus (COPE). 1985-1987 Catalunya Ràdio. 1987-1995 Televisió de Catalunya (TV3) 1995-1997 Departament de Publicitat de la Cadena SER Catalunya 1997-2003 Generalitat de Catalunya, Gabinet de Mitjans de Comunicació i Oficina de Comunicació del Govern. Departament de Política Territorial i Obres Públiques de la Generalitat de Catalunya. ADIGSA, Empresa Pública de la Generalitat de Catalunya 2003-2005 Director ACH RRPP BCN. 2005-2007 Última Hora Menorca. 2007 Redactor d'informatius a IB3 Radiotelevisió de les Illes Balears. 2007 Menorca Diario Insular. 2008-09 Quadrant de Menorca IB3Ràdio. 2008 El Temps. 2010 Quatre illes, IB3 Ràdio. 2011 fins a l'actualitat presentador programes audiovisuals als PPCC, Comunnity Manager i soci director del Taller de Comunicació "Bunistar&Perinno Produccions".

El meu més estimat

Publicacions, entitats i política

Seguidors

Ara en línia al blog

comptador visites