Twitter

Publicació del periodista Santi Capellera, sobretot informativa però també personal, en què s'intenta donar informació fidedigna de l'actualitat en general i aportar bones reflexions i vibracions sempre positives.

ACN

dimarts, 9 de desembre de 2008

Tapar els senyals no fa pujar altres audiències (publicat al Girona Notícies i a Es Diari el 6/12/08)


El País Valencià "castigat" sense TV3
Santi Capellera i Rabassó*periodista
El Govern valencià del Partit Popular va segellar els repetidors d’Alginet i la Llosa de Ranes, i amb aquest ja són tres els repetidors clausurats pel Govern de Camps. No ho ha pogut fer als de Gandia, Castelló i València, ja que els jutges no ho van autoritzar. És remarcable l’interès de la Generalitat Valenciana a impedir que TV3 arribi als ciutadans valencians que ho desitgin i encara és més notable l’actitud del Govern central, que incompleix el que repetidament havien anunciat els dos anteriors ministres d’Indústria, que s’aprovaria un reial decret que permetria la reciprocitat entre els dos territoris. El Govern català, presidit ara per José Montilla, un dels exministres socialistes, ha reclamat el compliment d’aquest compromís, sense cap èxit, com queda ben clar i ben evident.
En un temps on les fronteres de la comunicació sortosament han quedat extingides, i on a través d'internet ens podem interrelacionar amb persones i espais de qualsevol lloc del llogarret global, ara resulta que els valencians no poden veure la televisió dels veïns. I que podran sintonitzar amb tota llibertat la CNN, però en canvi des dels estaments polítics se'ls nega la possibilitat de poder veure les emissions que es fan des d'un territori adjacent amb el qual hi comparteixen costums, llengua i cultura.
Ja fa un any i mig que el Departament de Cultura i Mitjans de Comunicació de la Generalitat de Catalunya i el Ministerio de Industria espanyol van elaborar un reial decret que feia viable la reciprocitat d'emissions de les televisions públiques al Principat i al País Valencià. El pas, en principi, havia de suposar l'inici del final d'un conflicte que es va generar arran de la decisió de la Generalitat Valenciana de tancar els repetidors de TV3 a la zona. Però, seguint amb l'estranya habilitat de Rodríguez Zapatero per incomplir amb la gran majoria d'iniciatives amb les que es compromet, sobretot a Catalunya, el reial decret encara no ha tirat endavant. Com a periodista i per tant operador semàntic de la realitat, m'adono clarament i crec fefaentment que el govern espanyol és còmplice per inacció del tancament d'aquests repetidors de TV3 al País Valencià.
El Govern espanyol està impedint la reciprocitat d'emissions de les televisions públiques catalana i valenciana, en incomplir l'acord que van pactar Generalitat i govern central l'abril del 2007.
Paradoxalment, la que va ser cap de llista pel PSPV per València en les darreres eleccions espanyoles i actual vicepresidenta de l'executiu espanyol, María Teresa Fernández de la Vega, és còmplice per inacció, tal com dic abans, del tancament dels repetidors valencians, ja que des del mes de febrer té damunt la taula del Consell de Ministres el reial decret que dóna el marc legal i els mitjans tècnics perquè es pugui fer efectiva aquesta reciprocitat.
Altra cosa és que això no es vulgui admetre, perquè potser aquest espai de comunicació catalano-valencià es podria enfortir amb aquestes noves emissions paral·leles també del sud al nord, i fer que això cohesionés més el fet dels Països Catalans, terme que tanta por fa a segons qui. Perquè algun dia el Partit Popular, i amb tota seguretat, deixarà de manar al País Valencià, i aleshores potser Canal 9 serà un altre instrument executiu d'aquesta temuda cohesió pancatalana.
En tot cas però, és vergonyant que després de vint anys de TV3 al País Valencià ara s'impedeixi aquesta recepció, que també afecta la resta de canals televisius de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (el 33, el 300 i el 3/24), i que feia dos anys que es podien veure mitjançant el sistema de televisió digital terrestre (TDT). Això mateix és el que va intentar de fer el Govern de Jaume Matas a les Illes, encara que sortosament sortosament no li va anar bé. Personalment i professional sóc del parer que l'audiència es guanya a través de la qualitat i l'atractiu, i no pas a base d'anar tallant senyals aliens.

Arxiu del blog

Aquest sóc jo... de vegades

Aquest sóc jo... de vegades

Dades personals

Encamp, Andorra la Vella, Andorra
Llicenciatura de Periodisme a la Facultat de Ciències de la Informació de la UAB. ESADE Class of 1990 · Ciències Polítiques i de l'Administració · Politics 1979-1980 Locutor de “Los 40 Principales” a Ràdio Móra d’Ebre i a tota la xarxa d´emissores SER Meridionals on hi ha: Ràdio Reus, Ràdio Salou, i Ràdio Móra d’Ebre 1984-1985 Ràdio Popular de Reus (COPE). 1985-1987 Catalunya Ràdio. 1987-1995 Televisió de Catalunya (TV3) 1995-1997 Departament de Publicitat de la Cadena SER Catalunya 1997-2003 Generalitat de Catalunya, Gabinet de Mitjans de Comunicació i Oficina de Comunicació del Govern. Departament de Política Territorial i Obres Públiques de la Generalitat de Catalunya. ADIGSA, Empresa Pública de la Generalitat de Catalunya 2003-2005 Director ACH RRPP BCN. 2005-2007 Última Hora Menorca. 2007 Redactor d'informatius a IB3 Radiotelevisió de les Illes Balears. 2007 Menorca Diario Insular. 2008-09 Quadrant de Menorca IB3Ràdio. 2008 El Temps. 2010 Quatre illes, IB3 Ràdio. 2011 fins a l'actualitat presentador programes audiovisuals als PPCC, Comunnity Manager i soci director del Taller de Comunicació "Bunistar&Perinno Produccions".

El meu més estimat

Publicacions, entitats i política

Seguidors

Ara en línia al blog

comptador visites