diumenge, 21 de desembre de 2014

L'Assemblea Nacional Catalana, un dels pilars de la societat civil en el procés de Catalunya cap a la independència, vol deixar clares algunes qüestions d'importància vital en aquest desenvolupament políticMissatge del Secretariat Nacional de l'Assemblea Nacional Catalana (ANC)

Des de fa molt de temps, però sobretot des de 2012, la il·lusió col·lectiva, el convenciment i la força de la gent ens ha fet arribar fins on som ara. Tu, nosaltres, vosaltres, la força de la gent és el que ens ha dut fins aquí, és la que ha fet canviar el rumb de la història d’aquest país.
Durant aquests anys hem treballat junts, incansablement, per fer de Catalunya un Estat de dret, democràtic i social. Hem avançat molt i de manera ràpida i, en aquests moments, som del tot conscients que ens trobem davant dels mesos més decisius dels darrers segles. Tenim l’objectiu a l’abast de la mà i sabem que no podem fallar. Sabem que no fallarem.
Tots els qui ho hem fet possible, com tu, com tots nosaltres, sentim ara una gran sensació interior d’urgència: volem que els partits polítics catalans arribin a un acord; volem que aquest acord ens permeti afrontar amb unitat unes properes eleccions que ens donin un mandat democràtic, clar i inequívoc; volem que el nou Parlament pugui iniciar el procés que ens ha de dur a la proclamació de Catalunya com a Estat independent.
L’ANC està treballant intensament per tal de facilitar aquest acord unitari entre les diverses forces polítiques. Un acord sobre el full de ruta comú que regeixi el procés a partir de les eleccions.
Un full de ruta que ha de permetre també començar a aplicar, immediatament, unes polítiques clares de progrés, de justícia social i de regeneració democràtica. Volem deixar ben clar que aquest gran acord unitari ha d’incloure respostes concretes a aquestes problemàtiques per tal que es visualitzi quin és el model del nou país que volem construir. Des del primer moment s’ha de fer ben evident que la independència respon a una urgència nacional, però també a una urgència social i a una urgència democràtica.
L’ ANC ha estat protagonista a certs moments, però hi ha un temps per a cada cosa i ara és el moment dels polítics. L’aparent silenci de l’ANC durant aquestes setmanes ve motivat per la discreció amb què cal dur a terme aquesta feina tan important. És l’hora en què els partits polítics, ells i només ells, han de trobar els punts d’acord que els permetin avançar en un full de ruta comú.
Com no pot ser d’una altra manera, l’ANC donarà tot el suport a aquest acord polític perquè és el que permetrà executar el full de ruta mitjançant el mandat democràtic sorgit d’aquestes eleccions. I en cas de fracàs, també sabrem posar tothom davant les seves responsabilitats.
Et volem fer arribar la convicció que estem en el bon camí. Som optimistes i disposem encara d’un marge de temps important (suficient) perquè l’acord es formalitzi. De fet, hi ha temps per convocar les eleccions fins a finals de gener.
Per acabar, volem insistir que l’objectiu principal de l’Assemblea és el de convèncer, el d’ampliar la majoria social favorable a la independència. T’animem, doncs, a continuar la feina en aquesta línia i t’anunciem que des del Secretariat Nacional estem en la fase final de concreció del nou Pla d’Acció que aprovarem en el proper plenari del 10 de gener. Immediatament, es convocaran reunions per presentar-lo al territori.
Ens comprometem a continuar amb fermesa i Et demanem que et mantinguis ferm amb la il·lusió, el convenciment, la fortalesa i el coratge intactes. Entre tots plegats sabrem mantenir la unitat d’acció que el país ens exigeix. Serem dignes de tots els que ens han precedit en la lluita per les llibertats. I farem un país millor pels que vindran.
Aprofitem per desitjar-te, a tu i als teus, un Bon Nadal, en la seguretat que l’any 2015 serà l’any definitiu de la independència.

No jugar partides en l'àmbit polític és impensable i només denota dues coses: o totalitarisme (que no és el cas) o trencament de relacions (que tampoc no ho és)No patiu, el procés segueix endavant
Santi Capellera i Rabassó *periodista

No us preocupeu, que ningú no pateixi. El nostre procés va endavant i tot s'acabarà bé, però tant els convergents com els esquerrans, que són els forts de la partida, l'han de jugar. Per tant, deixeu de torturar-vos perquè tot requereix el seu temps, fa 300 anys que ens esperem, i aquests són moments molt decisius pel país que no es poden malbaratar amb presses i pressions.

Nosaltres només som les militàncies, i ells els polítics que es necessiten els uns als altres, saben què fan i negocien assenyadament. No critiquem ni ens critiquem, perquè ens hem d'entendre, i la política és entesa, negociacions i moooolta paciència. Els podem donar un copet al cul perquè "tenim pressa", però no gaire cosa més, perque nosaltres ja hem fet el que podíem fer, que ha estat el més important; hem sortit als carrers com a gran majoria, hem demanat i hem votat massivament, però els escacs de la tàctica política només els poden moure ells (com només pot convocar eleccions el president de la Generalitat, els pactes només els poden fer els polítics, i per tant, així ho escenifiquen), la qual cosa  també expressa en concret i en aquest mateix sentit l'ANC en un recent comunicat als membres.

Personalment, m'ha dit un ratolinet molt important i molt influent, molt (de qui com a bon periodista que em considero no donaré el nom ja que les fonts són sagrades, sinó s'assequen...), que tot s'acabarà bé. I me'l crec el ratolinet, perquè mai no m'ha fallat. O sigui que, deixeu treballar, tingueu paciència, no vulgueu forçar la màquina ni les circumstàncies i relaxeu-vos per passar les millors festes de Nadal, cap d'Any i Reis possibles.

I no dubteu de Catalunya i dels polítics que, indubtablement se l'estimen pel damunt dels seus partits, però que són polítics i exerceixen la política democràticament, poble de Catalunya. No patiu, que ells treballen continuadament i imparable. També per despistar i esgotar per relaxament els enemics del nostre país. Bones Festes a tothom!


Sobre els babaus Quim Torra i Pere Aragonès, dos exponents de la imbecil·litat i niciesa política que ha comandat i comanda aquesta trista, pobra i dissortada pàtria anomenada Catalunya, en que a molts ens va tocar néixer

Torra i Aragonès fan competència per indignar l’independentisme inconformista   Aragonès parla de referèndum abans del 2030 i Torra critic...