divendres, 21 de gener del 2011

Les persones íntegres sempre tenen un lloc entre els que queden


Ha mort en Jordi Vila, l'avi de la Clara Elorduy Vila


Santi Capellera i Rabassó*periodista

Dijous dia 20 de gener ens va deixar en Jordi Vila (Santpedor, 1929- Maó, 2011, exjugador del Barça de les Cinc Copes), un home de casa que va jugar al Barça en l'època de Basora, César, Kubala, Moreno i Manchón, i que va ser titular i va marcar 31 gols en 45 partits entre l'any 1951 i el 1954. De fet, i per pura mètrica en Serrat no el va incloure en aquesta llista de noms dels blaugrana gloriosos de l'època en compondre la cançó "Temps era temps".

Vivia a Menorca feia molts anys, i era l'avi d'una excel·lent companya i professional d'IB3, la periodista Clara Elorduy Vila. En quatre anys d'estada menorquina no el vaig poder entrevistar mai: ell vivia a Ciutadella i jo a a Maó, i per qui conegui l'illa, ja sap que a Menorca les considerades petites distàncies continentals, són autèntics abismes. Aquesta i l'edat que tenia Vila són les úniques raons.

Fa cosa d'un any, però, vaig fruir d'una bona vetllada amb ell i altres barcelonistes menorquins a l'Hotel Port Ciutadella, organitzada per la Penya Barcelonista de la ciutat ponentina. Vaig ser allà amb molts altres culers, i conjuntament amb el meu amic i company Manel Fuentes de Catalunya Ràdio, i la seva esposa, la també periodista de TV3 Clara Cabezas. Va ser en aquell marc on tots els menorquins que ho van desitjar, van poder contemplar les rèpliques de totes les copes que va guanyar el Barça fa un any...ara fa un any. I en Jordi Vila, molt prudent i moderat en el seu tarannà habitual, en parlar amb nosaltres del "seu" Barça, es va demostar un home molt feliç i emocionat per la fita dels de Guardiola, un del seu poble, Santpedor, que ja ha donat dos cracs al Barça.

Descansa en Pau, amic Jordi Vila. Vas ser un gran professional d'aquell Barça de les Cinc Copes que portaves al cor. Vas ser una gran persona i un bon pare de família, amic dels teus amics fins el darrer dia.

L’eugenisme és la ideologia que va gestar i donar a llum la bèstia nazi alemanya. De l’eugenisme ve el nazisme alemany

  ASSAIG GEOPOLÍTIC SOBRE L’ESCLAT DE LA GUERRA ENTRE ISRAEL I HAMAS EN EL CONTEXT DEL JUDAISME I LA DEFENSA DELS SEUS VALORS OCCIDENTALS Sa...