dimarts, 27 de setembre del 2011

Els mateixos que es trenquen els vestits criticant la censura de Chávez a Veneçuela, li segueixen les passes als PPCC

Manifestants clamen contra la intenció del Govern del PP de clausurar RTVM

Tancar mitjans de comunicació incòmodes
Santi Capellera i Rabassó *periodista                                                      

Malgrat que "prohibir" sona malament i sempre és un acte desagradable, és obvi que és inevitable per mor dels comportaments incívics i insolidaris de molts, alguns dels quals s'autodenominen racionals i assenyats.

Igual que a Catalunya molt reflexionadament i expeditiva hem hagut de prohibir la cafrada dels toros, caldria també prohibir, des dels parlaments i la judicatura, el tancament de mitjans de comunicació legalment establerts i consolidats, que donen feina a molts professionals i augmenten la diversitat informativa i editorial, més si com en cas de Ràdio Televisió de Mallorca tal tancament es vol portar a terme per evitar aquesta pluralitat. I encara més si qui promou aquest tancament és l'ens públic -controlat pel PP- del qual depèn aquest mitjà en concret: tot un acte de totalitarisme i intolerància.

Al País Valencià aquests mateixos han silenciat TV3, i a Mallorca volen aplicar idèntica tactica: la de tapar la boca que els deixa en evidència. De fet la direcció de RTVM, encapçalada pel periodista català Albert Travesset, ja s'ha posat en marxa per intentar que la fi de les emissions no es produeixi, i paral·lelament s'ha constituït una plataforma ciutadana per fer més força(http://www.plataformartvm.org), i obligar el Govern de Bauzá i Delgado a fer marxa enrere en aquesta acció grotesca que atempta directament contra la llibertat d'expressió, però molt especialment cap a la llengua pròpia i la difusió de la cultura i els trets ancestrals de Mallorca i de les Illes Balears.
Cal evitar aquest tancament com sigui, i els professionals cal que fem pinya i ens hi posem forts, perquè si es produeix i no passa res, no serà l'últim, en tinc la plena seguretat.

Després d'haver viscut i treballat en els mass media quatre anys a les Illes, i haver patit les els insults, veleïtats i estirabots del diputat popular Antoni Serra per antena -segurament per la meva forta defensa de la llengua i la cultura autòctones- al suprimit programa de IB3 Ràdio "Quatre illes" (del qual jo n'era el director i presentador i que ens va costar el lloc de feina a mi i a sis persones més), qualsevol acte provinent del PP mallorquí per aconseguir els més baixos proposits, no em representa cap novetat. Per això sóc contundent en aquestes meves asseveracions.

Malgrat tot i per ser just i no pas com ells, que ho solen posar tot al mateix sac, no em vull estalviar de dir que entre la seva gent hi tinc alguns bons amics, i que hi he trobat persones que realment (això sí off the record i en petit comitè) senten vergonya pròpia i aliena de la manera barroera i cínica d'actuar dels seus correligionaris, sobretot dels de les Espanyes, però també dels de Mallorca que reben i aglutinen d'aquests les influències més directes. Dels encertadament anomenants gonelles, vaja.






L’eugenisme és la ideologia que va gestar i donar a llum la bèstia nazi alemanya. De l’eugenisme ve el nazisme alemany

  ASSAIG GEOPOLÍTIC SOBRE L’ESCLAT DE LA GUERRA ENTRE ISRAEL I HAMAS EN EL CONTEXT DEL JUDAISME I LA DEFENSA DELS SEUS VALORS OCCIDENTALS Sa...