Twitter

Publicació del periodista Santi Capellera, sobretot informativa però també personal, en què s'intenta donar informació fidedigna de l'actualitat en general i aportar bones reflexions i vibracions sempre positives.

ACN

dimecres, 6 d’abril de 2016

En el Dia Mundial de l'Activitat Física 2016 #DMAF2016, el Secretari General de l'Esport del Govern de Catalunya, Gerard Figueras, fa una reflexió sobre un dels grans enemics de les societats avançades: el sedentarisme, que és el segon factor de risc de mort als països occidentals.


L’activitat física com a hàbit diari, 
Gerard Martí Figueras i Albà, Secretari General de l'Esport del Govern de Catalunya @gfigueras


Catalunya escalfa motors per afegir-se un any més al Dia Mundial de l’Activitat Física (DMAF), que al nostre país es celebrarà el proper 6 d’abril per setè any consecutiu amb l’objectiu de promoure l'activitat física com a element fonamental de salut i benestar. Enguany, l’acte central a Catalunya tindrà lloc a Sant Cugat del Vallès el 10 d’abril, al costat de múltiples activitats programades arreu del territori català entre l’1 i el 15 d’abril.

Estem convençuts que la resposta de la ciutadania tornarà a ser espectacular, com ho va ser l’any passat, quan més de 200.000 catalans i catalanes van mobilitzar-se participant en més de 400 esdeveniments organitzats per 540 entitats.

La complicitat entre la societat civil i les administracions és una de les claus de l’èxit d’aquesta jornada, que a Catalunya celebrem des del 2010 en el marc del Pla d’Activitat Física, Esport i Salut (PAFES) –desenvolupat per la Secretaria General de l’Esport (SGE) i el Departament de Salut-, amb la col·laboració de la Fundació Agrupació, i sota el paraigües del Pla Nacional de Promoció de l’Activitat Física (PNPAF).

El Dia Mundial de l’Activitat Física és una de les eines amb què cada any fem realitat aquest compromís amb la voluntat de conscienciar els adults que incorporin trenta minuts d’activitat física diària i ampliar-los fins als seixanta per als nostres infants i adolescents, seguint les recomanacions de l’Organització Mundial de la Salut.

L’eslògan del DMAF d’aquest any, “Infant actiu = adult saludable”, fa referència a la importància d’iniciar des de ben petits un estil de vida actiu, tenint en compte que l’activitat física en l’etapa infantil afavoreix el creixement i el benestar emocional, i millora el rendiment acadèmic i el treball en equip, entre d’altres. Aquesta aposta encaixa amb una de les prioritats de la nostra política esportiva, la d’inculcar la pràctica de l’activitat física en l’estil de vida dels més petits com un fet natural i evitar que l’abandonin en arribar a l’etapa universitària i laboral.


La crida que fem a la ciutadania a participar en el DMAF, però també a ser actiu cada dia de l’any, s’explica pels múltiples beneficis que té l’activitat física per millorar la nostra qualitat de vida enfront un dels grans enemics de les societats avançades: el sedentarisme, que és el segon factor de risc de mort als països occidentals.

Arxiu del blog

Aquest sóc jo... de vegades

Aquest sóc jo... de vegades

Dades personals

Encamp, Andorra la Vella, Andorra
Llicenciatura de Periodisme a la Facultat de Ciències de la Informació de la UAB. ESADE Class of 1990 · Ciències Polítiques i de l'Administració · Politics 1979-1980 Locutor de “Los 40 Principales” a Ràdio Móra d’Ebre i a tota la xarxa d´emissores SER Meridionals on hi ha: Ràdio Reus, Ràdio Salou, i Ràdio Móra d’Ebre 1984-1985 Ràdio Popular de Reus (COPE). 1985-1987 Catalunya Ràdio. 1987-1995 Televisió de Catalunya (TV3) 1995-1997 Departament de Publicitat de la Cadena SER Catalunya 1997-2003 Generalitat de Catalunya, Gabinet de Mitjans de Comunicació i Oficina de Comunicació del Govern. Departament de Política Territorial i Obres Públiques de la Generalitat de Catalunya. ADIGSA, Empresa Pública de la Generalitat de Catalunya 2003-2005 Director ACH RRPP BCN. 2005-2007 Última Hora Menorca. 2007 Redactor d'informatius a IB3 Radiotelevisió de les Illes Balears. 2007 Menorca Diario Insular. 2008-09 Quadrant de Menorca IB3Ràdio. 2008 El Temps. 2010 Quatre illes, IB3 Ràdio. 2011 fins a l'actualitat presentador programes audiovisuals als PPCC, Comunnity Manager i soci director del Taller de Comunicació "Bunistar&Perinno Produccions".

El meu més estimat

Publicacions, entitats i política

Seguidors

Ara en línia al blog

comptador visites