dimecres, 6 d’abril del 2016

En el Dia Mundial de l'Activitat Física 2016 #DMAF2016, el Secretari General de l'Esport del Govern de Catalunya, Gerard Figueras, fa una reflexió sobre un dels grans enemics de les societats avançades: el sedentarisme, que és el segon factor de risc de mort als països occidentals.














L’activitat física com a hàbit diari, 
Gerard Martí Figueras i Albà, Secretari General de l'Esport del Govern de Catalunya @gfigueras


Catalunya escalfa motors per afegir-se un any més al Dia Mundial de l’Activitat Física (DMAF), que al nostre país es celebrarà el proper 6 d’abril per setè any consecutiu amb l’objectiu de promoure l'activitat física com a element fonamental de salut i benestar. Enguany, l’acte central a Catalunya tindrà lloc a Sant Cugat del Vallès el 10 d’abril, al costat de múltiples activitats programades arreu del territori català entre l’1 i el 15 d’abril.

Estem convençuts que la resposta de la ciutadania tornarà a ser espectacular, com ho va ser l’any passat, quan més de 200.000 catalans i catalanes van mobilitzar-se participant en més de 400 esdeveniments organitzats per 540 entitats.

La complicitat entre la societat civil i les administracions és una de les claus de l’èxit d’aquesta jornada, que a Catalunya celebrem des del 2010 en el marc del Pla d’Activitat Física, Esport i Salut (PAFES) –desenvolupat per la Secretaria General de l’Esport (SGE) i el Departament de Salut-, amb la col·laboració de la Fundació Agrupació, i sota el paraigües del Pla Nacional de Promoció de l’Activitat Física (PNPAF).

El Dia Mundial de l’Activitat Física és una de les eines amb què cada any fem realitat aquest compromís amb la voluntat de conscienciar els adults que incorporin trenta minuts d’activitat física diària i ampliar-los fins als seixanta per als nostres infants i adolescents, seguint les recomanacions de l’Organització Mundial de la Salut.

L’eslògan del DMAF d’aquest any, “Infant actiu = adult saludable”, fa referència a la importància d’iniciar des de ben petits un estil de vida actiu, tenint en compte que l’activitat física en l’etapa infantil afavoreix el creixement i el benestar emocional, i millora el rendiment acadèmic i el treball en equip, entre d’altres. Aquesta aposta encaixa amb una de les prioritats de la nostra política esportiva, la d’inculcar la pràctica de l’activitat física en l’estil de vida dels més petits com un fet natural i evitar que l’abandonin en arribar a l’etapa universitària i laboral.


La crida que fem a la ciutadania a participar en el DMAF, però també a ser actiu cada dia de l’any, s’explica pels múltiples beneficis que té l’activitat física per millorar la nostra qualitat de vida enfront un dels grans enemics de les societats avançades: el sedentarisme, que és el segon factor de risc de mort als països occidentals.

L’eugenisme és la ideologia que va gestar i donar a llum la bèstia nazi alemanya. De l’eugenisme ve el nazisme alemany

  ASSAIG GEOPOLÍTIC SOBRE L’ESCLAT DE LA GUERRA ENTRE ISRAEL I HAMAS EN EL CONTEXT DEL JUDAISME I LA DEFENSA DELS SEUS VALORS OCCIDENTALS Sa...