dissabte, 30 de gener del 2016

Telenotícies hispanocèntrics sense cap informació rellevant del país


Anàlisi del Telenotícies Migdia de TV3 del dissabte 30 de gener de 2015, editat i presentat per Ramon Pellicer
Santi Capellera i Rabassó *periodista                                                                                                                  


1) Espanya: obre l'espai i el tanca amb el PSOE
-Context en el relat i dues connexions amb Madrid; context Espanya. 
-Cos de la notícia:Opinions Pedro Sánchez (auditori al darrere amb diverses dones, entre elles Francina Armengol), declas barons del PSOE, Susana Díaz; imatges Iceta, Fernández Vara, altres. Imatges i declas Iceta: Resum al final del TN. Total: 6,10" 

Peça annexa: Declas Podemos 23"; C's: 43"; PP: 34"; ERC: 21"(6,10" + 2,1"
Total:  8,11"

2) Euskadi 
-Context conflicte amb Espanya Total:1'

3) CAT
-Metro aeroport BCN prova: Total: 3'
-Aeroport Sabadell (context importància escoles de vol estat espanyol i imatges banderetes espanyoles avions) Total: 2,45"
-CIE Zona Franca (context Gobierno español) Total: 1'
-Noi desaparegut al Brasil Total: 1,34" 

4) Internacional
-Hillary Clinton EUA Total: 1,38"
-Facebook/ Instagram Total: 25"
-Aràbia Saudita/Síria Total: 2,10"
-Xina (declas Serra en castellà) Total; 2,35"
-Altres Total: 1,15" 

5) Esports
-Barça, Espanyol, Madrid (especial declas Zidane en el context Neymar); selecció espanyola handbol, i Kilian Jornet (últim) Total: 12,50"

6) Oci/ teatre
-Marina Rosell canta al Teatre Joventut de l'Hospitalet peces de guerra "plenes de patriotisme", diu la conductora (espanyol, clar, en el context en què són de la guerra civil espanyola i pretenen "reconciliar dos bàndols" com Dietrich va fer a Alemanya). Total: 1,55" 

Notes: Absència total de política catalana, ni un esment al Parlament o a les negociacions en el context de les distintes comissions que estan en actiu, ni tan sols que Girauta ha marxat de males maneres del programa El Suplement de Catalunya Ràdio quan el conductor li ha preguntat si estar 40 anys en política era "nova política", i ell ha explicat que "els oients de Catalunya Ràdio expressaven opinions úniques perquè estaven segrestats mentalment" (?). Tot això afegit al constant bombardeig del 324 durant tot el dia amb les mateixes noticies, i en què Laura Catalán, per exemple, continua dient des que presenta i de manera vergonyant, "pesoe", forma incorrecta de pronunciar l'acrònim en comptes de la correcta "psoe", tal com la regla de la llengua catalana i la norma del llibre d'estil de la CCMA indica. Aquesta, entre altres moltes falles de tota mena que són un atemptat a la llengua catalana i que cometen la majoria dels presentadors. Observin quantes preposicions cauen en una locució, per exemple, i veuran que gairebé no en cau cap. Trist fiasco periodístic, lingüístic i polític.   

L’eugenisme és la ideologia que va gestar i donar a llum la bèstia nazi alemanya. De l’eugenisme ve el nazisme alemany

  ASSAIG GEOPOLÍTIC SOBRE L’ESCLAT DE LA GUERRA ENTRE ISRAEL I HAMAS EN EL CONTEXT DEL JUDAISME I LA DEFENSA DELS SEUS VALORS OCCIDENTALS Sa...