Twitter

Publicació del periodista Santi Capellera, sobretot informativa però també personal, en què s'intenta donar informació fidedigna de l'actualitat en general i aportar bones reflexions i vibracions sempre positives.

ACN

dissabte, 30 de gener de 2016

Telenotícies hispanocèntrics sense cap informació rellevant del país


Anàlisi del Telenotícies Migdia de TV3 del dissabte 30 de gener de 2015, editat i presentat per Ramon Pellicer
Santi Capellera i Rabassó *periodista                                                                                                                  


1) Espanya: obre l'espai i el tanca amb el PSOE
-Context en el relat i dues connexions amb Madrid; context Espanya. 
-Cos de la notícia:Opinions Pedro Sánchez (auditori al darrere amb diverses dones, entre elles Francina Armengol), declas barons del PSOE, Susana Díaz; imatges Iceta, Fernández Vara, altres. Imatges i declas Iceta: Resum al final del TN. Total: 6,10" 

Peça annexa: Declas Podemos 23"; C's: 43"; PP: 34"; ERC: 21"(6,10" + 2,1"
Total:  8,11"

2) Euskadi 
-Context conflicte amb Espanya Total:1'

3) CAT
-Metro aeroport BCN prova: Total: 3'
-Aeroport Sabadell (context importància escoles de vol estat espanyol i imatges banderetes espanyoles avions) Total: 2,45"
-CIE Zona Franca (context Gobierno español) Total: 1'
-Noi desaparegut al Brasil Total: 1,34" 

4) Internacional
-Hillary Clinton EUA Total: 1,38"
-Facebook/ Instagram Total: 25"
-Aràbia Saudita/Síria Total: 2,10"
-Xina (declas Serra en castellà) Total; 2,35"
-Altres Total: 1,15" 

5) Esports
-Barça, Espanyol, Madrid (especial declas Zidane en el context Neymar); selecció espanyola handbol, i Kilian Jornet (últim) Total: 12,50"

6) Oci/ teatre
-Marina Rosell canta al Teatre Joventut de l'Hospitalet peces de guerra "plenes de patriotisme", diu la conductora (espanyol, clar, en el context en què són de la guerra civil espanyola i pretenen "reconciliar dos bàndols" com Dietrich va fer a Alemanya). Total: 1,55" 

Notes: Absència total de política catalana, ni un esment al Parlament o a les negociacions en el context de les distintes comissions que estan en actiu, ni tan sols que Girauta ha marxat de males maneres del programa El Suplement de Catalunya Ràdio quan el conductor li ha preguntat si estar 40 anys en política era "nova política", i ell ha explicat que "els oients de Catalunya Ràdio expressaven opinions úniques perquè estaven segrestats mentalment" (?). Tot això afegit al constant bombardeig del 324 durant tot el dia amb les mateixes noticies, i en què Laura Catalán, per exemple, continua dient des que presenta i de manera vergonyant, "pesoe", forma incorrecta de pronunciar l'acrònim en comptes de la correcta "psoe", tal com la regla de la llengua catalana i la norma del llibre d'estil de la CCMA indica. Aquesta, entre altres moltes falles de tota mena que són un atemptat a la llengua catalana i que cometen la majoria dels presentadors. Observin quantes preposicions cauen en una locució, per exemple, i veuran que gairebé no en cau cap. Trist fiasco periodístic, lingüístic i polític.   

Arxiu del blog

Aquest sóc jo... de vegades

Aquest sóc jo... de vegades

Dades personals

Encamp, Andorra la Vella, Andorra
Llicenciatura de Periodisme a la Facultat de Ciències de la Informació de la UAB. ESADE Class of 1990 · Ciències Polítiques i de l'Administració · Politics 1979-1980 Locutor de “Los 40 Principales” a Ràdio Móra d’Ebre i a tota la xarxa d´emissores SER Meridionals on hi ha: Ràdio Reus, Ràdio Salou, i Ràdio Móra d’Ebre 1984-1985 Ràdio Popular de Reus (COPE). 1985-1987 Catalunya Ràdio. 1987-1995 Televisió de Catalunya (TV3) 1995-1997 Departament de Publicitat de la Cadena SER Catalunya 1997-2003 Generalitat de Catalunya, Gabinet de Mitjans de Comunicació i Oficina de Comunicació del Govern. Departament de Política Territorial i Obres Públiques de la Generalitat de Catalunya. ADIGSA, Empresa Pública de la Generalitat de Catalunya 2003-2005 Director ACH RRPP BCN. 2005-2007 Última Hora Menorca. 2007 Redactor d'informatius a IB3 Radiotelevisió de les Illes Balears. 2007 Menorca Diario Insular. 2008-09 Quadrant de Menorca IB3Ràdio. 2008 El Temps. 2010 Quatre illes, IB3 Ràdio. 2011 fins a l'actualitat presentador programes audiovisuals als PPCC, Comunnity Manager i soci director del Taller de Comunicació "Bunistar&Perinno Produccions".

El meu més estimat

Publicacions, entitats i política

Seguidors

Ara en línia al blog

comptador visites