dijous, 31 de gener del 2008

Poder patir un atemptat a casa no és cap broma (publicat al Diari Maresme, Girona Notícies, Es Diari i Menorca Diari Insular el 30/01/08)

No es pot frivolitzar davant el perill d’atemptats
Santi Capellera i Rabassó*periodista

El passat dissabte dia 19 de gener hauria pogut esdevenir una nova data sanguinolenta per al nostre record, si no s’hagués interromput a temps el pla d’uns presumptes terroristes islamistes a Barcelona. Només la sort, i la guàrdia civil que n’estava al corrent a través de les investigacions que feia temps que portava a terme, van impedir que tal acte de terrorisme, que hagués pogut portar greus conseqüències en víctimes i danys materials, es fes realitat a la capital catalana.
En qualsevol ciutat del món, després de conèixer-se un extrem tan greu es detectaria immediatament un intens moviment de forces de seguretat al voltant dels mitjans de transport públics, però en canvi a Barcelona l’alcalde Hereu afirma que no té constància de cap requeriment d’extremar les mesures de seguretat per part del govern de la Generalitat ni del de l’estat, malgrat que els investigadors de la benemèrita ja van advertir fa dies que potser calia parar atenció i fixar l’ull a les zones més concorregudes de la ciutat i del seu transport públic. Paral·lelament a això, el conseller Saura ha demostrat no disposar de la informació suficient com per a garantir, com per a garantir-nos, la nostra seguretat per exemple el dia 19 passat, si viatjàvem en metro o en autobús.
Cal que s’aclareixin totalment els fets a través de les investigacions que estan obertes, i que se sàpiga l’abast d’aquesta amenaça que el dia 19 ens va planar a tots pel damunt, òbviament, però també cal que es pugui percebre la reacció dels cossos i forces de seguretat (encara que sigui només per a tranquil·litzar-nos) i cal que el conseller responsable expliqui el motiu exacte de la seva lamentable posada en evidència.
En el moment de l’operació de la pastisseria Ayub del carrer de l’Hospital número 95 (que durant molts anys es va dir El Sol perquè va ser un establiment d’una certa categoria quan encara el regentaven els antics propietaris, grans professionals de l’ofici, barcelonins i d’aquell barri de tota la vida) mentre els efectius de la guàrdia civil actuaven encaputxats i amb tota mena de precaucions, i parant compte de no ser reconeguts personalment per activistes islamistes, els agents dels mossos d’esquadra vigilaven la porta de l’establiment -on va ser intervinguda nombrosa documentació referent als fallits atemptats i material per a la fabricació d’explosius- com si anessin de servei normal per la Rambla informant els vianants d’alguna eventualitat, i no pas portant a terme una operació antiterrorista, cosa que contrastava esfereïdorament amb les vestimentes de camuflatge que utilitzaven els guàrdiacivils. Els catalans ja podem agrair les investigacions portades a terme pel cos benemèrit, que s’ha demostrat més efectiu que la policia comandada per Joan Saura. Al Parlament de Catalunya l’exconseller de Política Territorial i Obres Públiques del Govern Pujol i número dos de CDC, el diputat Felip Puig, va retreure l’actual responsable policial català el seu poc interès en fer que els mossos d’esquadra fossin de facto una policia normal com qualsevol altra, i el va instar a que es dediquessin a investigar possibles perills pel conjunt ciutadà en tota regla, més que passejar-se perla Rambla de Catalunya per fer de peanyes de fer bonic, tal com responsables de la policia catalana ja han denunciat davant els sindicats i els mitjans de comunicació. “Com pot ser responsable de la policia algú que mai no ha cregut en la policia?” va interpel·lar Puig a Saura a la sessió de la Cambra Catalana. Cal que Joan Saura dirigeixi la policia catalana de forma adient, i que no oblidi que, malgrat ser dirigent d’un partit excomunista, avui és el responsable de la policia que ha de vetllar per la seguretat de totes les catalanes, catalans i altres ciutadans que per la circumstància que sigui romanen en aquesta terra. La resta és frivolitzar davant d’un possible 19-G, un 16-F o un 27-M.

L’eugenisme és la ideologia que va gestar i donar a llum la bèstia nazi alemanya. De l’eugenisme ve el nazisme alemany

  ASSAIG GEOPOLÍTIC SOBRE L’ESCLAT DE LA GUERRA ENTRE ISRAEL I HAMAS EN EL CONTEXT DEL JUDAISME I LA DEFENSA DELS SEUS VALORS OCCIDENTALS Sa...