dimarts, 26 de febrer del 2008

Un best seller sobre la llei de l'atracció entusiasma el món (publicat a Girona Notícies, Diari Maresme i Es Diari el 25/2/08; Diari Menorca 29/02/08)

El Secret dels secrets, fins i tot electorals
Santi Capellera i Rabassó*periodista


Ú
ltimament ha causat un gran impacte un llibre anomenat El Secret (The Secret en anglès) , així com la pel·lícula documental basada en aquest llibre de l’escriptora australiana Rhonda Byrne. L’autora del llibre proclama que des dels començaments de la humanitat, existeix un secret que a l’antiguitat ja va ser posseït per molt pocs privilegiats, i més tard per personatges il·lustres com ara Plató, Newton, Carnegie, Beethoven, Shakespeare, Einstein, i alguns altres. Sembla ser que aquest secret és la clau per aconseguir l’èxit en totes i cadascuna de lesa àrees de la vida: salut, feina, amor família, riquesa, espiritualitat etc

Byrne també assegura que a través de la lectura i la posada en pràctica del coneixement impartit a través del llibre i el documental, la vida de les persones canviarà de manera radical. L’autora assegura que amb les seves especulacions posa a l’abast de tota la humanitat aquest secret que anteriorment era només per privilegiats, ja que els coneixements hermètics eren absolutament restrictius. Ara però, amb la difusió absoluta “tothom que llegeixi el llibre o vegi el documental per internet www.guba.com/watch/3000081898 (comprar el CD val uns 30 euros) es podrà beneficiar de tots aquests privilegis”.

Cito un dels paràgrafs centrals del llibre: “tot el que està arribant a la teva vida ho atreus tu i només tu, per virtut de les imatges que mantens a la teva ment. és el que estàs pensant. qualsevol cosa estigui a la teva ment l’atreus cap a tu inexorablement”.

Algunes de les idees importants que es troben al llibre són, per exemple, que El Secret et permet aconseguir tot el que vols: felicitat, salut i riquesa. De fet amb el aquesta manera de fer servir la ment, sembla ser que es pot tenir, fer o ser el que qualsevol persona desitgi, qualsevol, segons els seus precursors, ja pot ser una cosa important del caire que sigui. Les millors cases, les millors oportunitats, els millors èxits professionals o sentimentals, negocis, oci, tot el que una persona desitja per a ser feliç érs possible amb aquesta força interior que tots portem dins.

A mi particularment em va cridar l’atenció el títol del llibre, realçat a més per una publicitat que se li ha donat a través de diversos mitjans de comunicació i internet. A més d’això, són impactants els comentaris de les persones que han pogut veure la pel·lícula. Pel que fa al llibre, conté una complicació de comentaris de destacats personatges de l’actualitat, com ara filosofs, autors exitosos de llibres i també científics renomenats.
El Secret es basa de manera fonamental en un fet que es diu la llei de l’atracció, i que consisteix en la idea que les persones atraiem totes les coses bones o dolentes en les quals ens concentrem mentalment. En aquest llibre s’afirma que tots els éssers humans funcionem de manera similar, amb unes antenes imaginàries transmissores que envien i reben diversos missatges a l’Univers i de l’Univers, de manera que segons la freqüència en la qual ens sintonitzem, són el tipus de coses que rebrem, per exemple, en sintonitzar el nostre pensament en idees al voltant de la riquesa, doncs que eventualment percebrem aquesta riquesa, sigui del caire que sigui. I aquest principi, segons els experts i els estudiosos d’aquest fenomen natural, es pot resumir en que els pensaments es transformen en coses. També asseguren, tant al llibre com a la pel·lícula, que El Secret funciona de manera molt similar a aquella làmpada d’oli del famós Aladí. Com si la freguéssim, només cal demanar el que sigui a l’Univers i aquest ho concedirà inexorablement pel citat principi d’atracció. Malgrat tot i vist des de les anàlisis d’experts mentalistes i filòsofs, aquests principi i aquesta afirmació resulten bastant polèmics, ja que en aparença el mètode és bastant simplista.

D’altra banda, i de manera paradoxal, l’escriptora i pensadora australiana assegura que l’Univers no entén les negacions, així que mai no es podran demanar coses com “no vull estar malalt”, ja que en ignorar aquestes negacions i centrar-se en un tema determinat, l’Univers acaba entenent “vull estar malalt”, la qual cosa és l’oposada a la petició primària i del desig expressat. Problema doncs.

L’autora també assegura que la majoria de persones pateixen aquest problema, perquè no es concentren en el que volen, sinó en el que no volen, per la qual cosa el conflicte apareix una i una altra vegada inexorablement. Sembla ser doncs que, malgrat la divulgació general, si qui sigui vol aconseguir avantatges i bens per aquest sistema, haurà de preparar-se mentalment, per la qual cosa, almenys de moment, El Secret no sembla ser a l’abast de tothom. Potser ara apareixeran uns cursos especialitzats organitzats per algun llest o llesta, per iniciar-se al que cal i que no cal fer per gaudir, o no, d’aquesta aparent meravella mental, ja que la transformació dels pensaments en coses tangibles és un dels principals fonaments de la Llei d’Atracció del Secret.

Rhonda Byrne assegura que la creació sempre s’està donant, i que cada vegada que un individu té un pensament, o una forma de pensament crònica està en procés de creació, per la qual cosa alguna eventualitat es manifestarà a través d’aquests pensaments. L’autora firma que les persones som com una torre de transmissió, que emet una freqüència amb els pensaments, és a dir que els pensaments de cada moment estan creant el futur immediat o no.

Com que jo he llegit el llibre i he après a demanar en positiu i no pas en negatiu, el primer que faré en posar en pràctica els meus pensaments, no serà demanar que un que porta ulleres, mitja barbeta blanca, i que no va acabar les classes de logopèdia perdi les eleccions generals d’aquest mes que ve. Demanaré, amb tota seguretat i vistes les expectatives que ens ofereix a tots plegats el candidat abans citat, que les guanyi un altre. A veure si la cosa funciona i seguim en pau i en català, almenys en alguns indrets, com és ara el nostre cas.

L’eugenisme és la ideologia que va gestar i donar a llum la bèstia nazi alemanya. De l’eugenisme ve el nazisme alemany

  ASSAIG GEOPOLÍTIC SOBRE L’ESCLAT DE LA GUERRA ENTRE ISRAEL I HAMAS EN EL CONTEXT DEL JUDAISME I LA DEFENSA DELS SEUS VALORS OCCIDENTALS Sa...