diumenge, 12 d’agost del 2007

Les cares de la música menorquina coneguda arreu, mereixen un reconeixement pel gran esforç que fan (publicat al "Menorca Diari Insular" el 12/08/07)




Inventari i els ambaixadors musicals de Menorca
Santi Capellera i Rabassó*periodista

Inventari ja té solera de formació musical de tota la vida. Aquest grup es va formar l'any 1995, i ja des dels seus inicis no ha deixat de fer concerts a tota la geografia de Menorca i Mallorca. A més el conjunt ha participat en diferents concursos, i ha estat finalista en diverses ocasions dels certàmens "Cançó Mallorquina", "Pop Rock Menorca" i "Art Jove", entre altres. El 1997 van enregistrar "Foc al cos", una primera maqueta a la qual va seguir un maxi CD, "Festa de Bruixots", editat l'any 1998. El 1999 sorprenen amb el disc "A poc a poc" i el 2001 amb un altre interessant treball discogràfic, "Estones". Van seguir "Ara sí", "In Directe", i finalment "Es meu carrer", del qual ja en porten una bona pila de còpies venudes, ja que en aquest treball es constata la maduresa del conjunt menorquí, que ja té 12 anys, i que va començar a fer cançons en forma de jocs, que portaven a terme en Bep Marquès i en Toni Bosch, els seus promotors principals. Després van arribar les classes de música i la compra d’instruments, fins que Inventari es va materialitzar del tot.
Actualment el grup consta de 5 components: en Bep Marquès qué és la veu del grup, en Toni Bosch i en Nasi Comellas guitarristes, en Sergi García baixista i en Tony Taltavull a la percusió i bateria. Durant aquests anys han ofert concerts a llocs com "Sala Bòveda ", "Sala Bikini i FNAC a Barcelona i " Cats " a Madrid. També han actuat en directe a programes de TV3 , com El Club, a Barcelona TV i a IB3, a més de en altres festivals musicals com el Rebrot, el Senglar Rock o la Trobada de Músics per la Llengua, al costat de cantants i importants grups de tot l’àmbit territorial dels Països Catalans. Ho han fet amb cançons i lletres molt emblemàtiques i ben estructurades, a més d’algunes adaptacions al català com '"Hoy la vi", de Los Secretos, amb la veu de Cris Juanico, i temes com "I què faré?" o el divertit "Ara sí".
Ara el grup inaugura el seu blog inclòs en la seva interessant pàgina web (www.inventari.org), on hi ha tota la informació relacionada amb els musics ciutadellencs, i on tothom que ho vulgui hi pot deixar un comentari amb la seva opinió sobre el que més li agradi o l’interessi.
Inventari, com Cris Juanico o Miquel Mariano, depassen les fronteres illenques i arriben als altres territoris de domini lingüístic català, per això són els nostres ambaixadors musicals, i porten les cançons escrites amb tanta sensibilitat des de Menorca, per tal que les puguin gaudir tots els amants de les bones melodies, i de la poesia auttòctona més entranyable. Per això cal reconeixer-los i regraciar-los aquest important esforç de difussió, que des de les Illes és molt més esforç encara.



L’eugenisme és la ideologia que va gestar i donar a llum la bèstia nazi alemanya. De l’eugenisme ve el nazisme alemany

  ASSAIG GEOPOLÍTIC SOBRE L’ESCLAT DE LA GUERRA ENTRE ISRAEL I HAMAS EN EL CONTEXT DEL JUDAISME I LA DEFENSA DELS SEUS VALORS OCCIDENTALS Sa...