dimecres, 4 de juny del 2008

Una jove promesa de la cançó tira endavant amb força (publicat a Es Diari el 2/06/2008 i a Girona Notícies i Menorca Diari Insular el 9/06/2008)


Anna Ferrer: candidesa i il·lusió per Menorca
Santi Capellera i Rabassó*periodista

Entrevistar persones com faig cada dia és un dels vessants més enriquidors de la professió periodística. Per això em sento molt ben pagat, en el que fa referència a les aportacions que els meus convidats a Quadrant de Menorca d'IB3 Ràdio m'aporten com a lliçons magistrals. No hi ha tema que no es pugui tractar en una entrevista, per això l'interès professional, almenys en mi, no s'acaba mai.
L'encant personal de l'Anna Ferrer, la cantant maonesa de només 15 anys del grup de folk menorquí S'Albaida, és absolutament abassagador i deixa petjada. Perquè és una dona amb la mirada clara que, malgrat la seva jovenesa transmet unes sensacions de coneixement i de saber estar que fan l'efecte de palar amb una dona força més adulta. L'Anna segurament farà molta carrera a la seva vida, perquè la música és la seva motivació principal, i perquè les coses que sent són absolutament susceptibles de convertir-se en cançons, en aquestes cançons que ella tan bé interpreta que tant de l'ànima li surten. M'ho va fer saber de primera mà, i vaig poder comprovar que l'Anna Ferrer és una entusiasta de Menorca i una amant dels seus costums i de la seva cultura, per les injeccions conceptuals que ha rebut a casa seva segurament, però també per mutu propi, perquè també ha triat estimar-se el que li és més pròxim. L'Anna és el paradigma de la nova il·lusió autòctona incipient, i amb ella es mostra l'exemple d'una nova generació de menorquins que estimen l'illa i que ho fan de manera extrovertida i a través de la cultura i del saber. I ho va deixar molt clar en les seves declaracions: "sóc molt menorquina i encara que rebi propostes deshonestes -en el bon sentit de la paraula-, per cantar altres coses més comercials, o canviar de lloc per viure, sempre em mantindré fidel als meus principis culturals, lingüístics i socials", em va dir.
Segurament l'Anna arribarà molt lluny en els seus postulats, tal com em va semblar veure com observador semàntic de la realitat, però si ha de fer camí fora de Menorca segurament arribarà a fer-lo per Menorca, o representant la nostra illa amb la seva magnífica veu que ja triomfa en els escenaris més plens de manera important, i de la mà de S'Albaida, el grup que l'ha catapultat a la popularitat.
Conèixer l'Anna Ferrer és, de fet, conèixer la sinceritat i la tendresa, i conèixer la saviesa expressada des d'uns ulls joves que s'imbriquen cada dia en coses distintes, i que aprenen a marxes trepidants el sentit de la vida en molts aspectes. Perquè és llesta, té astúcia i personalitat, malgrat els seus pocs anys.
Una vida que, segurament, donarà molt de sí serà molt fructífera, tant per ella com per Menorca, perquè aquesta illla és productora de cultura i de personatges singulars en molts aspectes i en un percentatge molt superior a la mitjana continental, pero també de persones boniques i senzilles, dones com l'Anna, que respiren amor i candidesa pels quatre costats, que tenen una mirada ferma i sincera, i que són absolutament menorquines de cap a peus.
Crec que l'Anna Ferrer és l'exponent del planter de persones joves i amb iniciativa que tenim a Menorca, i que malgrat la seva jovenesa pensa, i pensa en el més ampli sentit de la paraula. I es defineix en les coses que diu i en les idees que té, les idees que ha triat i que diuen molt de la seva forma de ser. Perquè es nota que les ha elegit personalment, i que no ho ha fet ningú per ella. I això, quan es fa una llarga entrevista, es percep, o si més no és el que em va semblar a mi.

L’eugenisme és la ideologia que va gestar i donar a llum la bèstia nazi alemanya. De l’eugenisme ve el nazisme alemany

  ASSAIG GEOPOLÍTIC SOBRE L’ESCLAT DE LA GUERRA ENTRE ISRAEL I HAMAS EN EL CONTEXT DEL JUDAISME I LA DEFENSA DELS SEUS VALORS OCCIDENTALS Sa...