divendres, 13 de juliol del 2012

Que molts joves no s'interessin per les decisions que altres prenen per ells, és un fet constant



De piercings i tatuatges al tren
Santi Capellera i Rabassó *periodista 

Avui m'ha fet molta pena i m'ha deixat força preocupat, veure als FCG una colla de nois i noies d'una vintena d'anys, que parlaven català entre ells, alguns dels quals esgrimien trets diferencials físics orientals, llatins i àrabs, i que de Sant Joan a Muntaner, un trajecte de 40 minuts, només han parlat de piercings i tauatges... I de l'IVA i de les mesures dràstiques dels espanyols cap a Catalunya, i amb el que ens -i els!- afecta, d'això no n'han dit ni un borrall.

Una gran majoria de joves estan narcotitzats per l'esport, la roba de marca o aquestes bajanades dels tatuatges o els piercings que l'únic que fan és marcar-los com a bens, i degradar-los com a éssers humans. I la resta, el pes del món, ni els va ni els ve; i em sap greu criticar la gent jove, perquè jo també ho he estat i quan em criticaven els vells m'emprenyava, però és que ara és una qüestió de salvar els mobles. I aquests, amb els narcòtics oficials, nacionals i espanyols, no pensen en que el vaixell s'està enfonsant.

Per sort no tots són iguals, però m'ha fet pena que, de vuit o deu que anaven, ni un canvies de tema durant quaranta minuts de viatge...M'han agafat ganes de dir-los "però què us penseu? que el món es mou pels tatuatges, els piercings i aquestes carallotades? No sabeu que Europa ha hagut de traspassar 100.000.000.000 d'euros a aquest precari i ruïnós estat en el qual viviu, aquí mateix on mireu la merda que us foten a TV3, que parla tot el dia de la 'desgràcia palestina', i del dolents que són els jueus i el bons que són els Germans Musulmans", i que de que l'Estat absolutista ens roba a tort i a dret, no ho esmenta mai, ben al contrari: enlaira la fanfàrria de la Roja i tots els símbols del feixisme franquista, com fan Tele 5, Antena 3, o Intereconomia. No ho he fet perquè segurament m'haguessin pres per un pertorbat, perquè, evidentment, no estan ni preparats per rebre cap arenga seriosa.

Què cony els ensenyen a les facultats? a ser més competitius a base de fotre el del costat? Perquè a pensar, no eh, de cap manera. Almenys, a pensar de manera evolutiva i útil. Quina colla de passerells paralitzats amb trivialitats de cretí. I encara no saben el viatge tortuós de futur que els espera, aquí, a casa, a Catalunya, si no hi posen remei, o si no hi ajuden com fan ara, a acabar amb els predadors. Jo, si més no, al meu fill li he explicat i transmès quines són les prioritats del país i de la societat, que passen per allunyar-se del consum capriciós i de la compra compulsiva, i de no deixar-se enredar per encantadors de serps...sobretot dels que venen motos de més enllà de l'Ebre. I encara avui, a 24 anys que té, li ho explico, i el consciencio de com està el país de malament, com ho va fer el meu pare amb mi, i això que aleshores de problemes de crisi, n'hi havia pocs. I ja sabem que això costa, però, és clar, de què parlaran ells, si només ens senten parlar de tafaneries i maldats, de futbol i de bajanades, i de res de profit que incentivi la matèria gris, i que ens faci despertar de la ignorància supina a que els mitjans de comunicació i la societat agressiva i insensible, en general, ens sotmeten cada dia, a través de l'escombraria amb la qual ens bombardegen.

M'han fet molta pena, aquella colla que reia amb les nimietats que s'explicaven els uns als altres, i que avaluaven si queda millor una estrella o una papallona, tatuades al braç, o al cul. Pobrets! I pobres de tots nosaltres amb aquestes perspectives de futur, si aquests han de ser el relleu.


L’eugenisme és la ideologia que va gestar i donar a llum la bèstia nazi alemanya. De l’eugenisme ve el nazisme alemany

  ASSAIG GEOPOLÍTIC SOBRE L’ESCLAT DE LA GUERRA ENTRE ISRAEL I HAMAS EN EL CONTEXT DEL JUDAISME I LA DEFENSA DELS SEUS VALORS OCCIDENTALS Sa...