dissabte, 26 de maig del 2007

Continuar elegint les mateixes opcions polítiques per "costum" potser ens hauria de fer pensar (publicat al "Menorca Diari Insular" el 26/5/07)

Votem opcions, però sobretot votem persones
Santi Capellera i Rabassó *periodista

Les cites electorals posen a prova la fortalesa de la democràcia, el nivell de consciència cívica i política dels electors i la solidesa dels programes electorals que presenten les forces polítiques. No en va la cursa electoral sol acabar amb una jornada de reflexió, dedicada a la introspecció personal per, al dia següent, viure la jornada amb un cert to d’alegria per l’exercici democràtic de decidir conjuntament una parcel•la del nostre futur més immediat.
Els anys que fa que vivim en democràcia, l’estabilitat de la nostra societat i la maduresa de les seves estructures bàsiques ens situen en un marc que, aparentment, ens podria fer creure que la continuïtat és el millor remei per a la bona administració i, en aquest cas, per a la bona administració a nivell insular.
L’absència d’una veritable confrontació de models ideològics, la similitud de certs programes i propostes, la cada cop més alta transversalitat i coincidència a l’hora d’analitzar la necessitat d’aquelles infraestructures urgents per a les nostres poblacions poden abonar la creença d’una certa falta de confrontació real. “Tots diuen i prometen el mateix”, podem sentir en més d’una ocasió. I podria ser així, si no féssim determinades distincions, de vegades només a l’abast dels molt introduïts en el món de la política.
Davant d’això és necessari insistir en un valor senzill i aclaridor. La vàlua intrínseca de les persones. El seu sistema de valors. Uns valors que pesen, que necessàriament han de pesar, per sobre de les campanyes i estratègies electorals. Uns valors que alhora formen part inexcusable de l’acte democràtic de votar. Votem opcions, però, sobretot, votem persones. I ho hem de fer convençuts d’haver vist en elles el pes de l’experiència, el bagatge avui inexcusable de l’honestedat, de la dedicació i del compromís. Amb la gent i amb Menorca. A tot el que un promet cal oposar-li l’examen del que un ha fet. Només així, aquests valors que podem trobar en les persones ens seran tornats amb escreix amb el resultat de les urnes.

L’eugenisme és la ideologia que va gestar i donar a llum la bèstia nazi alemanya. De l’eugenisme ve el nazisme alemany

  ASSAIG GEOPOLÍTIC SOBRE L’ESCLAT DE LA GUERRA ENTRE ISRAEL I HAMAS EN EL CONTEXT DEL JUDAISME I LA DEFENSA DELS SEUS VALORS OCCIDENTALS Sa...