diumenge, 6 de setembre del 2015

TV3 explica de manera constant, continuada i malaltissa que tots aquells que arriben al centre d'Europa via Grècia o Itàlia són refugiats


Què se n’ha fet dels immigrants de les pasteres?
Santi Capellera i Rabassó *periodista


Trobo admirable la solidaritat amb les persones afectades per guerres, conflictes ètnics i repressions dictatorials. I crec, com han manifestat els integrants de la llista de Junts pel Sí, que donar-los ajut en tots els aspectes i acollir-los és una demostració de sentiment humanitari. Perquè tota aquesta gent mereixen tenir una existència digna, naturalment. Tant refugiats que marxen dels perills de les bombes i els atacs personals etnicistes i ideològics, com immigrants que, per causa econòmica, passin gana i penalitats als seus països d’origen, siguin els que siguin, i estiguin immersos en conflictes armats o no.

Dit això, jo em pregunto, on són avui tots els immigrants de les pasteres, moltíssims dels quals encara naufragaven i morien fa un mes escàs en aigües de la Mediterrània, i que queien com a mosques dia sí, dia també?

Els immigrants subsaharians, marroquins, algerians, tunisians, libis..., els de les tanques de Ceuta i Melilla... On són? Ja no n’hi ha? Sembla que han desaparegut de cop i volta –si més no dels informatius de TV3 que va dedicar hores i hores a aquests immigrants de la gana i la necessitat–, i que avui, en veu seva, només s’hi constaten “refugiats”.

I la resta? Aquells que fa quatre dies morien a centenars entre les costes de Líbia i la “intolerant Europa que els ignora i que moren inexorablement en un mar que ja és el cementiri i la vergonya dels europeus” –tal com cridaven a la jihad i als quatre vents els inefables “experts” Roura, Valle, Elfa i Reverter, entre altres perles impagables amb què TV3 ens obsequia els sentits amb els seus sempre “bons i objectius criteris” en les anàlisis dels fets internacionals–, on són avui? S’han evaporat? De la pantalla i el titular, sí. Ja no hi ha màfies de la pastera. Ara tot són víctimes de la guerra de Síria, Eritrea o Somàlia. Tants centenars de milers n’hi ha de “refugiats”? Tots són refugiats? De cop i volta i en un parell de setmanes? I també, de cop i volta, ja no hi ha immigrants? Quin miracle! Ja fa temps que, quan sintonitzo TV3, em fa l’efecte d’estar mirant La Sexta en català.

Home, quan en una peça de deu minuts de TV3 sobre aquest tema –amb què obren cada dia en detriment dels temes del país, molts dies per no dir res de nou i només per reiterar el del dia o de les hores abans, com si en comptes de la TVC fossin una ONG–, compto que han pronunciat la paraula refugiats 24 vegades –com si l’audiència no ho copsés i fos imbècil– per ni tan sols una immigrants, em fa aixecar l’orella.

Voleu dir que les màfies no han canviat d’estratègia i ara passen per Síria via la Grècia que els obre les portes de bat a bat? Hi cap la possibilitat, oi? Tenim una furgoneta amb 72 morts per asfíxia a Àustria i un altre camió (matrícula espanyola) amb tres morts més. I això ho van explicar perquè era descarat. Però aviat van obviar el tema. Això no són pasteres amb rodes? Em temo molt que sí. Però hi ha qui no ho veu així, malgrat diverses comprovacions policials que ho demostren.

Europa tampoc no en té tota la culpa de les injustícies del món. I ens cal no oblidar que també hi ha moltes possibilitats del perill col·lectiu que, enmig del caos i el desori d’aquest flux interminable, no s’hi hagin “colat” centenars de mujahidins d’Estat Islàmic, que el que pretén és destruir-la, Europa, amb l’ajut de molts interessos internacionals, no ens enganyem. Per cert, algú sap si Estat Islàmic encara segueix portant a terme les seves atrocitats? Perquè darrerament per TV3, ni un borrall. Quines coses més curioses.

En tot cas, la labor d’un mitjà de comunicació, i més si és públic, és analitzar, qüestionar i esbrinar investigant moltes de les coses que s’esdevenen, i nopropaganditzar repetint com un lloro el que diuen altres. O el que li diuen que digui...

Sovint a la vida, res no és el que sembla. I el de Grècia i Tsipras, “casualment”, passava fa tot just un mes. I la gran majoria de tota aquesta gernació ha entrat per Grècia, oi? Caram. Casualitats.

Ningú no ho qüestiona, això? TV3 et al. no ho posen damunt la taula ni a debat? No s’ho pregunten, ni n’expliquen la possibilitat (acció-reacció) ni ho insinuen ni ho publiquen? Per què? Són innocents en l’ofici? No, de cap manera..., de cap manera no ho ignoren. Però, em fa molt l’efecte que els responsables dels serveis informatius i d’alguns espais de TV3, alguns informatius i espais de Catalunya Ràdio, l’Ara, El Periódico, La Vanguardia i altres mitjans del mateix estil editorial –unionista del que calgui o d’esquerres unionistes–, ja estan en campanya puntual fa mesos, i constant fa anys. I no precisament en favor de la candidatura del Junts pel Sí o de cordes semblants. I de tots és ben sabut que posar èmfasi i continuïtat en algunes notícies en dissipa, i molt, d’altres. És un pensament, fugisser o no, que he tingut... Temps al temps.


L’eugenisme és la ideologia que va gestar i donar a llum la bèstia nazi alemanya. De l’eugenisme ve el nazisme alemany

  ASSAIG GEOPOLÍTIC SOBRE L’ESCLAT DE LA GUERRA ENTRE ISRAEL I HAMAS EN EL CONTEXT DEL JUDAISME I LA DEFENSA DELS SEUS VALORS OCCIDENTALS Sa...