Twitter

Publicació del periodista Santi Capellera, sobretot informativa però també personal, en què s'intenta donar informació fidedigna de l'actualitat en general i aportar bones reflexions i vibracions sempre positives.

ACN

dilluns, 24 de gener de 2011

El nostre país és llarg, ample i divers...tant, que quan assoleixi la seva llibertat política, esdevindrà una de les nacions més pròsperes de la Unió Europea

Trepitjar Catalunya tranquil·lament...en diumenge

Santi Capellera i Rabassó*periodista

Matí de diumenge 23 de gener; passejada decaquilomètrica per la Serrelada del Garraf amb un bon amic, el majorista peixater del Port de la Selva, Enric Paradís, amb la seva gosseta beagle, la Tuca, i amb en Bruno, el meu gos -també beagle- enginyer de la ingesta instantània i oportunista...

Matinada principatenca de negra nit, molt freda, gèlida; matí de sol radiant, cel net i sense vent. Camins costeruts i altiplans amb grans vistes al mar i al prelitoral. De ser el dia més clar, haguéssim contemplat la Serra de Tramuntana de Mallorca, com ha passat altres vegades. La natura i la vista són un prodigi.

Agradable conversa amb en Joan Martí, de Begues, que dalt del seu cavall, l'Egipci, de pura raça àrab (quina paradoxa, ara que els humans àrabs que viuen al nostre sòl són objecte de tota mena d'escarni per la seva procedència), ens ha explicat moltes anècdotes de la zona i dels seus naturals. El cavall assossegat; en Bruno i la Tuca amatents als nostres moviments. En Bruno, després d'haver viscut quatre anys a Menorca, paradís dels equins de raça fina, és un ca avessat als cavalls, que només els observa atentament per la seva superlativitat.

Bon passeig muntanyenc a sis-cents metres d'alçària, de deu quilòmetres, agradable i nutritiu per les vísceres, els músculs i el cervell; per cansar els cans i tranquil·litzar-los els cos i l'esperit, en un hàbitat que els és més natural que el de l'asfalt. En Bruno cofoi, segurament recordant les passejades menorquines per Son Olivaret, sa Punta Nati, es Barranc d'Algendar o es Camí de Sa Forana entre molts altres, que tantes vegades hem trepitjat plegats.

Catalunya i els seus indrets, els seus paratges, són tot un plaer i un incentiu pel cervell i l'ànima. Com m'estimo el meu país, i que content estic d'haver nascut en aquest punt geogràfic del globus terraqüi! De Fraga fins a Maó, de Salses fins a Guardamar...encara que a València els feixistes agredeixin Joan Laporta, només per voler explicar per què a la resta dels Països Catalans els convé ser independents, com ja fa 733 anys que ho és Andorra.

Arxiu del blog

Aquest sóc jo... de vegades

Aquest sóc jo... de vegades

Dades personals

Encamp, Andorra la Vella, Andorra
Llicenciatura de Periodisme a la Facultat de Ciències de la Informació de la UAB. ESADE Class of 1990 · Ciències Polítiques i de l'Administració · Politics 1979-1980 Locutor de “Los 40 Principales” a Ràdio Móra d’Ebre i a tota la xarxa d´emissores SER Meridionals on hi ha: Ràdio Reus, Ràdio Salou, i Ràdio Móra d’Ebre 1984-1985 Ràdio Popular de Reus (COPE). 1985-1987 Catalunya Ràdio. 1987-1995 Televisió de Catalunya (TV3) 1995-1997 Departament de Publicitat de la Cadena SER Catalunya 1997-2003 Generalitat de Catalunya, Gabinet de Mitjans de Comunicació i Oficina de Comunicació del Govern. Departament de Política Territorial i Obres Públiques de la Generalitat de Catalunya. ADIGSA, Empresa Pública de la Generalitat de Catalunya 2003-2005 Director ACH RRPP BCN. 2005-2007 Última Hora Menorca. 2007 Redactor d'informatius a IB3 Radiotelevisió de les Illes Balears. 2007 Menorca Diario Insular. 2008-09 Quadrant de Menorca IB3Ràdio. 2008 El Temps. 2010 Quatre illes, IB3 Ràdio. 2011 fins a l'actualitat presentador programes audiovisuals als PPCC, Comunnity Manager i soci director del Taller de Comunicació "Bunistar&Perinno Produccions".

El meu més estimat

Publicacions, entitats i política

Seguidors

Ara en línia al blog

comptador visites