Twitter

Publicació del periodista Santi Capellera, sobretot informativa però també personal, en què s'intenta donar informació fidedigna de l'actualitat en general i aportar bones reflexions i vibracions sempre positives.

ACN

dijous, 6 de maig de 2010

Dels nazis del franquisme a la nova ultradreta"La Huella de la Bota": l'extrema dreta que vindrà
Santi Capellera i Rabassó*periodista

Coincidint amb l'actual ressò mediàtic de la Memòria Històrica, amb el 65è aniversari de l'allibertament de les víctimes nazis dels camps de concentració, i també amb el greuge dels darrers fets succeïts a Badalona (on el Partit Popular va repartir uns explicatius díptics entre els ciutadans, que acusaven directament la comunitat romanesa de ser la responsable de gairebé tots els delictes que es cometen a la ciutat), té lloc la presentació del llibre “La Huella de la Bota”, del periodista valencià Joan Cantarero, que radiografia com creix i s'escampa l'actual extrema dreta espanyola, i n'explica els seus antecedents històrics, amb el rerefons del refugi nazi que va suposar l'Estat espanyol sota la dictadura franquista.

L'autor ha aconseguit estructurar literàriament un sorprenent treball d'investigació, que es submergeix en el fosc món de la nova ultradreta espanyola, racista i xenòfoba, per desvetllar què s'oculta en les seves accions violentes; com s'organitza, com es financia, quins són els seus vincles amb els seus homòlegs internacionals, i també amb antics criminals de guerra nazis que encara s'amaguen al nostre país.

En la darrera dècada, les bandes ultres i neonazis espanyoles han protagonitzat més de 4.000 accions violentes al carrer i, des dels primers anys de la transició fins avui, han comès prop d'un centenar d'homicidis.

L'origen d'aquests grups, que en realitat constitueixen la baula més fràgil i manipulable de les organitzacions de l'extrema dreta, es remunta a finals de la Segona Guerra Mundial, quan els nazis europeus refugiats a l'Estat espanyol van comptar amb la complicitat del règim franquista per a seguir difonent la seva ideologia, malgrat la important derrota bèl·lica que els van infligir les tropes aliades.

El testimoni de confidents que coneixen molt bé aquest món des de dins i la col·laboració de diversos col·lectius antifeixistes d'Europa, han estat decisius per reunir la informació que fa d'aquest llibre un document imprescindible per a comprendre l'abast de l'esfera ultra i neonazi actual.

Amb el suport d'entitats com Amical Mauthausen, aquesta publicació enriqueix els coneixements col·lectius sobre les organitzacions criminals neofeixistes espanyoles, i aporta un nou testimoni que ajuda a entendre millor què són i com avancen aquests perillosos grupúsculs marginals, que dissortadament tenim enquistats al si de la nostra societat.  

Arxiu del blog

Aquest sóc jo... de vegades

Aquest sóc jo... de vegades

Dades personals

Encamp, Andorra la Vella, Andorra
Llicenciatura de Periodisme a la Facultat de Ciències de la Informació de la UAB. ESADE Class of 1990 · Ciències Polítiques i de l'Administració · Politics 1979-1980 Locutor de “Los 40 Principales” a Ràdio Móra d’Ebre i a tota la xarxa d´emissores SER Meridionals on hi ha: Ràdio Reus, Ràdio Salou, i Ràdio Móra d’Ebre 1984-1985 Ràdio Popular de Reus (COPE). 1985-1987 Catalunya Ràdio. 1987-1995 Televisió de Catalunya (TV3) 1995-1997 Departament de Publicitat de la Cadena SER Catalunya 1997-2003 Generalitat de Catalunya, Gabinet de Mitjans de Comunicació i Oficina de Comunicació del Govern. Departament de Política Territorial i Obres Públiques de la Generalitat de Catalunya. ADIGSA, Empresa Pública de la Generalitat de Catalunya 2003-2005 Director ACH RRPP BCN. 2005-2007 Última Hora Menorca. 2007 Redactor d'informatius a IB3 Radiotelevisió de les Illes Balears. 2007 Menorca Diario Insular. 2008-09 Quadrant de Menorca IB3Ràdio. 2008 El Temps. 2010 Quatre illes, IB3 Ràdio. 2011 fins a l'actualitat presentador programes audiovisuals als PPCC, Comunnity Manager i soci director del Taller de Comunicació "Bunistar&Perinno Produccions".

El meu més estimat

Publicacions, entitats i política

Seguidors

Ara en línia al blog

comptador visites