Twitter

Publicació del periodista Santi Capellera, sobretot informativa però també personal, en què s'intenta donar informació fidedigna de l'actualitat en general i aportar bones reflexions i vibracions sempre positives.

ACN

diumenge, 12 d’octubre de 2014

El Circuit de Barcelona-Catalunya donarà el 19 d'octubre el tret de sortida a la Motorada per la Independència, en què s'espera que hi participin 10.000 motos de totes mides i cilindrades


10.000 motos rugiran per la independència
Santi Capellera i Rabassó *periodista

L'Assemblea Nacional Catalana (ANC) i diverses entitats preparen per al 19 d'octubre un acte lúdic, festiu i reivindicatiu sota el lema 'Motorada per a la independència'. La intenció és fer visible el suport a la independència per part del sector de les dues rodes amb una concentració multitudinària.

Així, la intenció dels organitzadors és arribar als 10.000 motociclistes, i que tothom que ho desitgi s'acosti fins a Montmeló al Circuit de Barcelona-Catalunya. La concentració es farà des de les 8 i fins a les 10 del matí, i des d'allà es farà camí fins a la Plaça d'Espanya de Barcelona en una manifestació motoritzada que es pretén espectacular per tal que tingui ressò a tots els mitjans de comunicació, especialment els internacionals.

Tal com diu el manifest de la motorada, Catalunya és una nació mil·lenària amb una personalitat definida per la llengua, la cultura, els costums i una organització social, jurídica i política pròpia. Fins i tot en els temps més difícils, el poble català sempre ha reivindicat el seu llegat històric, i sovint també la conveniència de gestionar-lo de manera lliure i independent.

Ara ens trobem en una cruïlla d’aquesta història, de la qual dependrà el futur del nostre país, per la qual cosa les entitats civils del nostre país, i concretament dues de les capdavanteres, Òmnium Cultural i l'ANC), creuen que cal donar-hi resposta des de tots els sectors de la nostra societat.

Arran de la tradició industrial catalana, el món del motor ha esdevingut un dels sectors més significatius del país. Especialment el sector de la moto, que en el segle XX va fer possible la creació de marques catalanes molt emblemàtiques reconegudes a tot el món. I també ha propiciat un planter de pilots, mecànics, especialistes, empresaris, comercials, productors, i altres persones relacionades amb el món del motociclisme, la qual cosa li atorga un pes específic dins l’economia catalana. Un sector, precisament, que com molts altres del nostre país, també ha patit el desconeixement, la falta de tacte i el menyspreu permanent del govern de l’estat espanyol, que viu girant l’esquena a aquests trets diferencials.

Barcelona és la capital mundial en percentatge de motos per població. I, arran d’aquesta especial vinculació, els agents que representen aquest món, des de l’aficionat, fins a l’empresari, el treballador, el comercial, l’esportista, les marques i tota la relació del voltant del món de les motos, han decidit impulsar amb el suport específic de l'ANC aquest manifest per fer patent el seu suport a la llibertat de Catalunya.

L’estat propi és l’únic mitjà viable per poder donar al poble de Catalunya l’oportunitat de gestionar, construir i impulsar un projecte polític nou tan necessari per a la nostra societat. Per tots aquests motius, units sota el lema Motorada per la Independència els impulsors i col·laboradors del projecte (entre els quals s'hi troba un apreciat d'aquest redactor, el força actiu Pere Antoni Pujol, també molt conegut per la seva vinculació ancestral amb La Volta Ciclista a Catalunya) els que viuen, senten i vibren amb les dues rodes com un fet diferencial, emocional i que ens representa culturalment i econòmicament a una manifestació única per donar suport a la voluntat de crear un estat propi a Catalunya.

A ningú se li escapa que la V és el símbol de salutació entre motoristes des que es va popularitzar al llarg de la II Guerra Mundial per desitjar-se bon viatge en els enllaços sobre el terreny entre emplaçaments de comandament. Així mateix, ha estat un símbol de triomf que s’ha estès arreu del món. Per això la Motorada per la Independència vol compartir la simbologia de les V’s en una concentració singular per reivindicar la independència de Catalunya.Arxiu del blog

Aquest sóc jo... de vegades

Aquest sóc jo... de vegades

Dades personals

Encamp, Andorra la Vella, Andorra
Llicenciatura de Periodisme a la Facultat de Ciències de la Informació de la UAB. ESADE Class of 1990 · Ciències Polítiques i de l'Administració · Politics 1979-1980 Locutor de “Los 40 Principales” a Ràdio Móra d’Ebre i a tota la xarxa d´emissores SER Meridionals on hi ha: Ràdio Reus, Ràdio Salou, i Ràdio Móra d’Ebre 1984-1985 Ràdio Popular de Reus (COPE). 1985-1987 Catalunya Ràdio. 1987-1995 Televisió de Catalunya (TV3) 1995-1997 Departament de Publicitat de la Cadena SER Catalunya 1997-2003 Generalitat de Catalunya, Gabinet de Mitjans de Comunicació i Oficina de Comunicació del Govern. Departament de Política Territorial i Obres Públiques de la Generalitat de Catalunya. ADIGSA, Empresa Pública de la Generalitat de Catalunya 2003-2005 Director ACH RRPP BCN. 2005-2007 Última Hora Menorca. 2007 Redactor d'informatius a IB3 Radiotelevisió de les Illes Balears. 2007 Menorca Diario Insular. 2008-09 Quadrant de Menorca IB3Ràdio. 2008 El Temps. 2010 Quatre illes, IB3 Ràdio. 2011 fins a l'actualitat presentador programes audiovisuals als PPCC, Comunnity Manager i soci director del Taller de Comunicació "Bunistar&Perinno Produccions".

El meu més estimat

Publicacions, entitats i política

Seguidors

Ara en línia al blog

comptador visites