Twitter

Publicació del periodista Santi Capellera, sobretot informativa però també personal, en què s'intenta donar informació fidedigna de l'actualitat en general i aportar bones reflexions i vibracions sempre positives.

ACN

divendres, 20 de febrer de 2015

Caixa d'Enginyers és una altra mena de tracte bancari i un exemple a seguir si volem humanitzar la nostra existència, començant per les entitats de crèditEl que vull agrair a Caixa d'Enginyers i cal saber d'aquesta veritable caixa d'estalvis
Santi Capellera i Rabassó *periodista   

Caixa d’Enginyers és un grup cooperatiu de serveis orientat a les comunitats professionals a les quals aporta valor sostenible en l’àmbit financer, tant a nivell personal com de col·lectiu. Per a fer-ho estableix relacions a llarg termini basades en l’ètica, el compromís i la confiança i vetlla per la fortalesa del grup com a mitjà per a proporcionar un retorn als socis, col·laboradors, comunitats professionals i la societat. Per la seva focalització i excel·lència de servei és el líder i la referència del sector per a les comunitats de professionals, a les quals destina, a través de la Fundació Caixa d’Enginyers, la seva acció social.

Tot i el desastre que va representar que el Govern espanyol es carregués el sistema de caixes d'estalvi (que a Catalunya era -excepte en els casos de dues o tres entitats- absolutament viable), encara queden algunes entitats d'aquest tipus com Caixa d'Enginyers que, gestionant amb qualitat, professionalitat i prudència, aconsegueixen bons resultats i donen un gran servei als seus associats, els propietaris de l'entitat.

I poso un clar exemple en la meva persona i en el meu cas. Sóc soci de l'entitat des de fa poc més de quatre anys. En aquests moments estic passant per dificultats econòmiques importants arran de la supressió de tres col·laboracions periodístiques per motius financers de qui me les procurava (empreses i particulars, tant és). M'he retardat en el pagament de rebuts d'un préstec i en el pagament d'un descobert que m'han deixat tenir perquè confien en les persones que treballen dur cada dia i que donen la cara, i que fan mans i mànigues per afrontar com sigui els seus compromisos pecuniaris. Joan Cavallé, el seu director general, orquestra un compte de resultats que podríem anomenar com a clàssica per al sector financer, d'aquestes que ve de gust veure, sense sorpreses, sense operacions estranyes ni resultats extraordinaris, on tots els marges mostren creixement, si es comparen amb el període anterior.

He de dir que Caixa d'Enginyers (www.caixa-enginyers.com) és un exemple paradigmàtic d'això que es diu tracte humà i d'atenció especial al soci quan aquest es veu en una situació difícil (com la que jo tinc en aquest moment, per exemple). És aleshores quan t'adones de la diferència de tracte, de manera de fer i, sobretot, de manera d'actuar en relació a una persona que, en comptes d'aportar-los dividends, els demana ajut. És aleshores quan veus la diferència en el tracte amb les persones en comptes del tracte  amb un número de client. I és per això que vull manifestar el meu agraïment en les persones que atenen i treballen a la meva oficina, situada en la Gran Via de Carles III amb Avinguda de Madrid, de Barcelona, persones que treballen de vuit del matí a 7 de la tarda. 

Agraït al director, Òscar Franco, a les tècniques comercials, Sílvia González, Roser Vilalta i Ana Deb, al gerent de comptes, Francesc Vallvé, i als altres companys, però, sobretot, a la persona que des del primer dia m'ha atès, tractat, aconsellat i ajudat en tot, que és el sotsdirector Jordi Forné i Valencia, amb qui m'he pogut "confessar" absolutament i qui mai no m'ha deixat a l'estacada en res. 

Gràcies de tot cor, amics, perquè vosaltres i Caixa d'Enginyers sou l'exemple del que hauria una entitat de crèdit, que es manté de les aportacions dels seus clients (socis en aquest cas), però que en el moment que aquests estan en una situació difícil, deixeu de ser un banc per posar-vos al lloc d'una entitat social que els ajuda i els dóna les màximes facilitats per poder reeixir.

Aquesta Societat Cooperativa de Crèdit va ser fundada el 1967, sota la forma jurídica de cooperativa de crèdit, per un grup d'enginyers industrials catalans (entre ells l'exconseller d'Indústria de la Generalitat, Joan Vallvé) amb el paraigua del Col·legi d'Enginyers Industrials de Catalunya. En l'actualitat compta amb gairebé 150.000 socis amb presència a tot l'Estat, i té les seves oficines obertes de dilluns a divendres de 8.30 a 19 hores ininterrompudament, la qual cosa és una altra demostració de servei públic i d'adaptació als horaris laborals en general.

Caixa d'Enginyers ha tingut un fort creixement en la seva activitat dels darrers anys, arran sobretot de l'activitat creditícia. A més, la forta posició de tresoreria de l'entitat, aconseguida en part per la seva prudent política de retribució del passiu i secundàriament per al retard de l'efecte de la disminució dels tipus d'interès de l'actiu creditici respecte al passiu, li ha permès no haver d'acudir als mercats per finançar-se. Si observem l'evolució del compte de resultats d'aquesta Caixa al llarg dels últims anys podem constatar com, seguint els criteris correctes, el model de negoci segueix sent molt vàlid i sanejat, a l'estil clàssic de les caixes catalanes de tota la vida. Sincerament, només puc tenir bones paraules per aquesta fantàstica entitat d'estalvi que defensa i ajuda la gent que li fa confiança. Teniu les portes ben obertes per constatar-ho en les seves oficines arreu de Catalunya i de l'Estat. 

Gràcies pel vostre bon tracte, amics. Sempre recomanaré arreu que altres persones puguin gaudir el mateix que rebo jo. Tant de bo que hi hagués més entitats financeres que, seguint el vostre exemple, fessin més humà en tots els aspectes aquest país nostre del qual en molts exemples (entre ells els de la creació d'entitats com Caixa d'Enginyers), n'hauríem d'estar tots plegats ben orgullosos. 

Arxiu del blog

Aquest sóc jo... de vegades

Aquest sóc jo... de vegades

Dades personals

Encamp, Andorra la Vella, Andorra
Llicenciatura de Periodisme a la Facultat de Ciències de la Informació de la UAB. ESADE Class of 1990 · Ciències Polítiques i de l'Administració · Politics 1979-1980 Locutor de “Los 40 Principales” a Ràdio Móra d’Ebre i a tota la xarxa d´emissores SER Meridionals on hi ha: Ràdio Reus, Ràdio Salou, i Ràdio Móra d’Ebre 1984-1985 Ràdio Popular de Reus (COPE). 1985-1987 Catalunya Ràdio. 1987-1995 Televisió de Catalunya (TV3) 1995-1997 Departament de Publicitat de la Cadena SER Catalunya 1997-2003 Generalitat de Catalunya, Gabinet de Mitjans de Comunicació i Oficina de Comunicació del Govern. Departament de Política Territorial i Obres Públiques de la Generalitat de Catalunya. ADIGSA, Empresa Pública de la Generalitat de Catalunya 2003-2005 Director ACH RRPP BCN. 2005-2007 Última Hora Menorca. 2007 Redactor d'informatius a IB3 Radiotelevisió de les Illes Balears. 2007 Menorca Diario Insular. 2008-09 Quadrant de Menorca IB3Ràdio. 2008 El Temps. 2010 Quatre illes, IB3 Ràdio. 2011 fins a l'actualitat presentador programes audiovisuals als PPCC, Comunnity Manager i soci director del Taller de Comunicació "Bunistar&Perinno Produccions".

El meu més estimat

Publicacions, entitats i política

Seguidors

Ara en línia al blog

comptador visites