dimarts, 11 de juny del 2024

No cal recordar que va ser Junts qui va convertir les eleccions autonòmiques en una mena de plebiscit per sancionar el lideratge absolut de Puigdemont davant el poble de Catalunya


 


 Junts, Puigdemont, el processisme i altres herbes tòxiques

Santi Capellera i Rabassó, periodista i analista / 11-06-2024

A ningú no se li escapa que si el PSC ha guanyat a Catalunya per primera vegada en la seva història en unes eleccions autonòmiques només ha estat gràcies a un factor: l'abstencionisme de més d'un milió d'independentistes. Tothom, també els mateixos guanyadors de tals eleccions autonòmiques de Catalunya i també “vencedors” en aquestes darreres eleccions europees, és a dir, la Federació Catalana del PSOE (que finalment s'ha imposat al país fent antropofàgia del finat PSC i de l'essència que a aquest partit catalanista van aportar patriotes com Rafael Campalans, Francesc Layret o Salvador Seguí), sap que si han guanyat a les urnes de la demarcació autonomista catalana amb molts vots de Ciudadanos ha estat, senzillament, i ho reitero, perquè un milió d’independentistes ens hem quedat a casa precisament perquè Puigdemont, Junqueras i la CUP perdessin. Per res més. I que guanyés el PSCOE sense prou votants ni mèrits pel país, només n'ha estat una conseqüència col·lateral.

Suposo que no cal recordar que va ser Junts qui va convertir en una mena de plebiscit per sancionar el lideratge absolut de Puigdemont davant el poble de Catalunya (un milió del qual no hem anat a votar justament per això) i mantenir-lo com una regió espanyola després de guanyar un referèndum de manera aclaparadora ara fa set anys. I tampoc que, per falta de vots, han estat els socialistes espanyols del 155 qui n’han sortit reforçats amb el 30,63% dels vots de poc més d’un 30% de catalans.

I si després de dues trompades polítiques d’aquesta intensitat encara no han vist clar que el dit admonitori del poble els assenyala com a grans traïdors entestats a mantenir les poltrones i paguetes públiques espanyoles després de la desfeta d’octubre de 2017 amb rentada de mans, funció teatral al Parlament i tocata i fuga incloses (que Catalunya que depèn de Castella des del Compromís de Casp i el monarca castellà Trastámara (1412) està acostumada a aguantar-ho tot i ningú no es queixarà de nostra covardia i traïció, devien pensar!), no és que els independentistes hàgim deixat de ser-ne; és que fa set anys que els diem que van errats i molt lluny d’osques i ja hem deixat de creure en allò que promulguen: mentides i subterfugis de qui dia passa any empeny. I aquí cal incloure-hi ERC i la CUP, òbviament. Perquè ni tan sols el pacte contra natura de tres partits fins avui barallats i distanciats en els seus objectius polítics i contra els votants catalans per defensar seguir percebent les pagues autonòmiques espanyoles a través de l’elecció de Rull com a president de la mesa del parlament autonòmic, no pot dissimular que els partits processistes són tots a la picota política, que els catalans ja no creiem en ells i per això mateix saben que la investidura de l’espanyol espanyolista Illa, guanyador dels comicis organitzats per Espanya en què una gran part dels catalans no vam votar, és una possibilitat amb molts enters.

Puigdemont i tota la seva colla de capsigranys, que ja sabem que de “principis” en tenen tants com Groucho Marx, si s’han de salvar de la Legió de la judicatura espanyola (que, entre altres coses, decideix si aplica la llei d'amnistia socialista o no) i de les amenaces dels franquistes del PP/VOX, no dubtaran a abandonar tals principis per passar a donar suport a qui sigui ni a canviar el seu vot per tal de mantenir les cadires, les paguetes i que la rata principal que fa set anys que plora (i cobra dividends espanyols) des de “l’exili” no hagi de trepitjar la presó, ni que sigui la d’atrezzo. I tampoc no ignorem que, donat el cas, els franquistes espanyols, que fa anys que pateixen síndrome d’abstinència de poder i de remenar calaixos plens de doblers, tampoc dubtaran a signar un acord amb aquests troians que no es mereixen millor quimera que els corruptes mateixos amb qui segurament pactaran alguna sortida per salvar les parts baixes.

Vist tot aquest panorama, als independentistes que no portem bena als ulls ni tenim (ni hem tingut mai ni aspirem a tenir) pagueta política només ens queda l’esperança que davant tots aquests despropòsits del ”cocido” polític espanyol els sociates no renunciïn a investir Illa i els ploraners processistes, com a contrapartida, facin caure Sánchez i d’entrada el mes d’agost tornem a tenir unes eleccions a l’autonomia en què encara es sumaran més independentistes abstencionistes amb els ulls oberts per tornar-hi quan arribin les generals espanyoles. I a veure què passa. “De perdidos, al río”, deia un bon amic granadí del meu pare que, com ell, tampoc no tenia cap pèl a la llengua, en pau descansin tots dos. Doncs, això.  

PER ACABAR:

Voldria fer memòria de Groucho Marx i els seus pensaments. Van ser tan influents arreu que van arribar fins i tot a la mal anomenada transició espanyola, en què certs sectors mostraven desencís amb el que havia aportat l'esquerra a tot aquest procés de canvis. Molts “progressistes” del moment van començar a fer broma comentant que ells eren marxistes, però de la tendència de Groucho Marx. I avui l'exemple encara és ben pregon. 

 

 

¿Algú s'imagina què seria gestionar i administrar tot el conglomerat i la infraestructura d'un estat de veres havent de salvar aquest, dit irònicament, esperit conjunt de progrés i optimisme?

  LA CATALUNYA TRADICIONALISTA, UN PAÍS QUE SEMPRE PLORA Santi Capellera i Rabassó, periodista i analista / 20-06-2024   ■   Publica Vil...