Twitter

Publicació del periodista Santi Capellera, sobretot informativa però també personal, en què s'intenta donar informació fidedigna de l'actualitat en general i aportar bones reflexions i vibracions sempre positives.

ACN

dijous, 19 de febrer de 2009

El grup ciutadellenc celebra 15 anys (publicat al Diari Menorca el 19 de febrer de 2009)


Concert commemoratiu d'Inventari as Mercadal
Santi Capellera i Rabassó*periodista
Dia dels Enamorats, 14 de febrer. LLoc: Sala Multifuncional de Mercadal. Hora: 21'30. Protagonistes: Inventari i tots els menorquins i menorquines que ho vam voler. Recomana: Ràdio Balear, la ràdio musical de Menorca per excel·lència, i emissora on el principal protagonista del concert, en Bep Marquès, hi té responsabilitats d'aquesta mena.
Inventari compleix tres lustres d'existència i segons totes les previsions "encara hi són a temps" del que calgui i convingui demostrar. L'hora i mitja llarga de concert ininterromput va tenir els seus moments àlgids quan van sonar peces ja clàssiques d'"in" com "Som illencs","Els anys d'abans", i noves com "No és cap delicte", "Records d'un barri" o "Un senyor damunt d'un ruc", sense oblidar "Saps" (que aquest periodista ja va difondre per IB3 Ràdio, al finat Quadrant de Menorca, quan tot plegat no era més que un projecte i davant la perplexitat d'un Marquès amfitrió convidat d'aquell dia), o la cançó de bressol dedicada al fill del Toni Taltavull, el bateria del grup, peça que va fer emocionar la sala sencera, plena de gom a gom.
Bep Marquès i els seus inventaris han marcat el temps de molts menorquins i menorquines que han estat joves la darrera dècada i mitja. I també dels que sense ser-ho tant, ens hem vist envoltats i enganxats per la música sempre fàcil però de lletres amb grans continguts, d'aquests illencs de convicció. Els exemples són molt diversos. Al concert ens hi vam poder trobar personatges menorquins de tota la vida tan variats i distints (i distants políticament i social per posar l'exemple de membres de partits polítics allà presents) com el pintor Pau Faner, el periodista Isaac Pons de Rosa, el funcionari Raül Moll, la directora del suplement Culturàlia del Diari Menorca, Raquel Marqués, o d'arribats de nou com aquest redactor que signa l'article, i algun altre convers tocat d'aquesta menorquinitat que ens encisa i ens aclapara en tots els sentits, i que gairebé no ens deixa moure de l'Illa.
El concert d'en Bep Marquès i els Inventari, que són una sola cosa, va ser una vetllada inoblidable plena d'emocions, i amb tota l'energia de la que va fer gala el líder Marquès, a través del seu ball constant a l'escenari que es va allargar el mateix temps que dura un partit de futbol.
Allà hi era gairebé tothom, amics íntims, amics, coneguts, saludats, i també, per què no dir-ho, algun que altre envejós d'aquests que solen malparlar pel darrere mentre pel davant van fent la gara-gara, que sempre donen color i que tampoc no hi van faltar. I aquesta, creguin-me, és una observació molt lògica en un lloc com aquell, ja que per això la sala estava plena de periodistes amb l'antena en actiu, "aquests personatges indignes que tot ho malmeten i ho expliquen a base de remoure les clavegueres mundanes", tal com es pot llegir a la definició que dels de la nostra professió i condició fa Marcelino Menendez y Pelayo al seu llibre "La historia de los heterodoxos españoles".
Clouré la feina dient que aquest que redacta va acabar ballant en un fantàstic bar d'una plaça de Mercadal, amb la seva bellíssima i sensual acompanyant, i on la música era gairebé tan bona com la d'Inventari, si més no pel ritme i la qualitat de so. Per molts anys més i molts més concerts com aquest doncs, Toni Bosch, Nasi Comellas, Toni Taltavull i Pamela Sintes, la més polida del poble d'Alaior, tal com va repetir fins a la sacietat en Bep Marquès, el líder, durant tota la nit. Grans Inventaris, si senyor!

Arxiu del blog

Aquest sóc jo... de vegades

Aquest sóc jo... de vegades

Dades personals

Encamp, Andorra la Vella, Andorra
Llicenciatura de Periodisme a la Facultat de Ciències de la Informació de la UAB. ESADE Class of 1990 · Ciències Polítiques i de l'Administració · Politics 1979-1980 Locutor de “Los 40 Principales” a Ràdio Móra d’Ebre i a tota la xarxa d´emissores SER Meridionals on hi ha: Ràdio Reus, Ràdio Salou, i Ràdio Móra d’Ebre 1984-1985 Ràdio Popular de Reus (COPE). 1985-1987 Catalunya Ràdio. 1987-1995 Televisió de Catalunya (TV3) 1995-1997 Departament de Publicitat de la Cadena SER Catalunya 1997-2003 Generalitat de Catalunya, Gabinet de Mitjans de Comunicació i Oficina de Comunicació del Govern. Departament de Política Territorial i Obres Públiques de la Generalitat de Catalunya. ADIGSA, Empresa Pública de la Generalitat de Catalunya 2003-2005 Director ACH RRPP BCN. 2005-2007 Última Hora Menorca. 2007 Redactor d'informatius a IB3 Radiotelevisió de les Illes Balears. 2007 Menorca Diario Insular. 2008-09 Quadrant de Menorca IB3Ràdio. 2008 El Temps. 2010 Quatre illes, IB3 Ràdio. 2011 fins a l'actualitat presentador programes audiovisuals als PPCC, Comunnity Manager i soci director del Taller de Comunicació "Bunistar&Perinno Produccions".

El meu més estimat

Publicacions, entitats i política

Seguidors

Ara en línia al blog

comptador visites